- Fyll en cocktailshaker ¾-full med is og ha i alle ingrediensene.
- Rist godt og sil over i et stort whisky-/ rocksglass med is.
- Pynt med en stang frisk rabarbra som du fukter på enden og ruller i 50/50 sukker og kanel.
- Riv kanelstang over drinken ved servering for den ekstra kryddertonen.
Flere gode rocksdrinker finner du her
- Rabarbrapuré: Skrell frisk rabarbra, del den opp i biter og koke den med sukker og vann til den er mør.
- La rabarbrablandingen avkjøle seg noe før du mikser den til en glatt puré med en stavmikser eller i en blender.
- Blir puréen for tykk kan du tilsette litt mer vann. Puréen skal ha en frisk og syrlig smak. Smak til med mer sukker om den er for bitter.
Sirupene: Her er det brukt ferdige smaksatte siruper, men du kan lett lage de selv. Gommesirup er det samme som sukkerlake laget av 2 deler sukker som er kokt opp med 1 del vann til sukkeret er oppløst og så avkjølt.
Kanelsirup får du ved å ha i kanelstenger i gommesirup til ønsket styrke. Dersom du ikke rekker å lage dette eller får tak i ferdig kanelsirup, kan du bruke litt mer revet kanel og mer sirup.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter