Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner Aymara 2. mai i Oslo

Winemakers Dinner: Spennende spanske toppviner til en nydelig peruansk fem-retters meny
Foto: (Antonio Cano Garcia)

Winemakers Dinner: Spennende spanske toppviner til en nydelig peruansk fem-retters meny

Denne kvelden møter spansk vinhåndverk i toppklassen peruanske smaker på den bejublede restauranten Aymara. Det blir en opplevelse du ikke kan være foruten. Meld deg på nå.
Julie Helene Amundsen
12 Januar 2019 - 01:00

Bodega Otazu er ny på det norske markedet, men har lange tradisjoner. Den hypermoderne bodegaen ligger i idylliske Otazu, bare 8 kilometer fra berømte Pamplona, Navarra,  og i dette området har det blitt produsert vin helt siden middelalderen. I 1840 ble vingården bygget, og kunne allerede på den tiden produsere 200.000 liter vin. Å ha en vinkjeller utenfor et landsbysentrum var på den tiden en revolusjon. 

 
 

I dag er Bodega Otazu den nordligste vingården i Spania som produserer røde viner. Landsbyen og vingården ligger 390 meter over havet, omkranset av fjell og elven Arga.
Alle vinene lages av druer fra kun deres egen vingård på 110 hektar. De dyrker tempranillo, cabernet sauvignon, merlot og chardonnay.

Se her hva Aperitif mener om vinene til Otazu

Giuliano Rosi

I tillegg til at vinene er merket med DO, er Bodega Otazu en av 14 spanske produsenter som som kan lage såkalte Vino de Pago-viner, som representerer toppen av pyramiden. Disse vinene garanterer at hver enkelt vin kommer fra et svært begrenset område, er unik og skiller seg fra de andre som har DO- og DOC-betegnelse. Takket være Otazus spesielle terroir skiller disse vinene seg veldig ut fra andre viner produsert i samme region. 

Denne kvelden kommer Giuliano Rosi fra Bodega Otazu for å presentere kveldens viner. Kjøkkensjefen på Aymara har komponert en svært så lekker meny, til disse spennende vinene. Det er med andre ord bare å hive seg med på dette kulinariske eventyret. 

Gå ikke glipp av denne utrolige middagen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Bla ned for å se kveldens meny

 
 
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her