Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner Aymara 2. mai i Oslo

Winemakers Dinner: Spennende spanske toppviner til en nydelig peruansk fem-retters meny
Foto: (Antonio Cano Garcia)

Winemakers Dinner: Spennende spanske toppviner til en nydelig peruansk fem-retters meny

Denne kvelden møter spansk vinhåndverk i toppklassen peruanske smaker på den bejublede restauranten Aymara. Det blir en opplevelse du ikke kan være foruten. Meld deg på nå.
Julie Helene Amundsen
12 Januar 2019 - 01:00

Bodega Otazu er ny på det norske markedet, men har lange tradisjoner. Den hypermoderne bodegaen ligger i idylliske Otazu, bare 8 kilometer fra berømte Pamplona, Navarra,  og i dette området har det blitt produsert vin helt siden middelalderen. I 1840 ble vingården bygget, og kunne allerede på den tiden produsere 200.000 liter vin. Å ha en vinkjeller utenfor et landsbysentrum var på den tiden en revolusjon. 

 
 

I dag er Bodega Otazu den nordligste vingården i Spania som produserer røde viner. Landsbyen og vingården ligger 390 meter over havet, omkranset av fjell og elven Arga.
Alle vinene lages av druer fra kun deres egen vingård på 110 hektar. De dyrker tempranillo, cabernet sauvignon, merlot og chardonnay.

Se her hva Aperitif mener om vinene til Otazu

Giuliano Rosi

I tillegg til at vinene er merket med DO, er Bodega Otazu en av 14 spanske produsenter som som kan lage såkalte Vino de Pago-viner, som representerer toppen av pyramiden. Disse vinene garanterer at hver enkelt vin kommer fra et svært begrenset område, er unik og skiller seg fra de andre som har DO- og DOC-betegnelse. Takket være Otazus spesielle terroir skiller disse vinene seg veldig ut fra andre viner produsert i samme region. 

Denne kvelden kommer Giuliano Rosi fra Bodega Otazu for å presentere kveldens viner. Kjøkkensjefen på Aymara har komponert en svært så lekker meny, til disse spennende vinene. Det er med andre ord bare å hive seg med på dette kulinariske eventyret. 

Gå ikke glipp av denne utrolige middagen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Bla ned for å se kveldens meny

 
 
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her