Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 28. mars i Oslo

Winemakers Dinner: Smak en fabelaktig meny med det ypperste av viner fra Piemonte på hotte Mangelsgården
Foto: (Henrik J. HEnriksen)

Winemakers Dinner: Smak en fabelaktig meny med det ypperste av viner fra Piemonte på hotte Mangelsgården

Dette kommer til å bli en av de virkelig store smaksopplevelsene denne våren. Topp mat i møte med det beste av vin er hva vi kan love deg.
Julie Helene Amundsen
06 Januar 2019 - 16:57
Maria Anselma

Giacomo Anselma  med Maria og Franco ved roret, står i dag for noen av Piemontes aller mest spennende viner, blant annet har de en parsell i gudbenådete vinmarken Vigna Rionda som lager noe av det fremste i Barolo. Og du får muligheten til å smake den og flere av de andre ettertraktete vinene fra dette sjarmerende paret. Det er bare Maria om tar turen til Oslo, men hun fyller rommet for begge med sitt vidd og personlighet. 

Se hva Aperitif mener om disse vinene

Mangelsgården som har hatt fulle hus siden åpningen like før jul i fjor, inviterer til storslagen helaften med en spesialkomponert en meny til disse deilige vinene. Her får du det beste fra Piemonte i harmoni med nordiske smaker.

Giacomo Anselma er en liten vingård med bare 2,5 hektar og produserer kun 50.000 flasker i året.  Vi snakker her om ekte piemontesisk nøysomhet og ikke minst arbeidsomhet. Familien driver i tillegg en veldig tradisjonell hotell-restaurant, Trattoria Italia, midt på torget i Serralunga. Den feiret 100 års sammenhengende drift i 2018, som også er grunnlaget for jubileumsvinen Barolo Felice 2012. Også denne får du oppleve denne kvelden. 

Vakre Mangelsgården

Vinene til Giacomo Anselma er svært lagringsdyktige. Kombinasjonen av tradisjonell framstilling, økologisk druedyrking, modning på bunnfallet i store fat og ingen filtrering, sørger for dette. Og samtidig for at Serralunga-karakteren kommer til sin rett. Vinene har alltid inegrerte tanniner og en nydelig balsamisk eleganse over seg. 

 
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her