Matkurs og vinkurs

Winemakers dinner i Trondheim 10. mars

Winemakers dinner i Trondheim: Smak 7 tyske viner i kombinasjon med sesongens beste råvarer

Winemakers dinner i Trondheim: Smak 7 tyske viner i kombinasjon med sesongens beste råvarer

Lite er så rent, friskt og deilig som tysk riesling og mange av de beste kommer fra Rheingau. Denne kvelden får du smake 7 Tyske viner i kombinasjon med det moderne nordiske kjøkken slik det praktiseres på 73 Bar og Restaurant i hjertet av Trondheim.
20 November 2019 - 16:03
Julia Jacob fra Balthsar Ress Foto: ADRIAN VESENBECKH STUDIO

Rheingau er slående vakkert med sine bratte vinmarker på opp i mot 70 graders helning som stuper ned mot Rhinen. I dette dramatisk landskapet holder Balthasar Ress til, som en av de største, familieeide vinprodusentene i området. Eiendommen er en av de opprinnelige VDP-medlemmene og besitter i dag 46 hektar vinmarker, blant annet i Berg Schlossberg, Berg Rottland og Nussbrunnen.

Da nåværende vinmaker Christian Ress overtok ansvaret for driften  i 2010 ble det investert mye ressurser og tid i både kjeller og vinmarker, noe som har i dag har gitt meget gode resultater. Eiendommen ble sertifisert økologisk i 2018,  og alle vinene spontangjæret og med minimal filtrering. I dag jobber vinhuset mot 100 økologisk  biodynamisk drift.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Balthasar Ress's viner

Denne kvelden vil du lære mer om et av verdens mest anerkjente vinområder og du får selv muligheten til  å oppleve hvor forskjellige de ulike vinene fra området kan være og hvordan de utvikler seg over tid. Det er Julia Jacob som skal geleide oss igjennom denne kvelden. Med seg i kofferten har hun en nydelig auslese fra 1999, og kvelden blir også krydret med litt deilig pinot noir. 

Hos 73 Bar & Restaurant møter lokale norske råvarer inspirasjon fra alle verdenshjørner. På menyen denne kvelden finner vi noen av sesongens absolutt beste råvarer som deilig kveitemosaikk og uimotståelige kamskjell. Kombinert med Balthasar Ress's herlige viner lover vi en smaksrik aften der god mat og drikke nytes mens Nidelven renner forbi. 

Gå ikke glipp av denne utrolige middagen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse

  Foto: Hajo Balczun
Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her