Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 26. september i Oslo

Winemakers Dinner: Eksklusiv 6-retters middag med 9 viner fra 3 av Italias beste produsenter
Foto: (FOTOGRAF STIAN BROCH)

Winemakers Dinner: Eksklusiv 6-retters middag med 9 viner fra 3 av Italias beste produsenter

Det spares ikke på kruttet når Markveien Mat og Vinhus åpner dørene for tre Italienske toppprodusenter som feirer 20 års suksess på det norske markedet. Restauranten som  er en av landets lengstlevende topprestauranter, tar frem sine beste råvarer når de
Julie Helene Amundsen
07 Juni 2019 - 02:00

Denne fantastiske kvelden er det duket for en meget spesiell middag på Markveien Mat og Vinhus. De tre stjerneprodusentene Accordini og Ca' Rugate fra Veneto, samt Bellavista fra Franciacorta møtes alle denne septemberkvelden for å vise frem sine spennende viner til en vel så lekker 6-retters meny. Restauranten har i sine snart fire tiår gledet mange gjester, ikke bare fra Oslo, men fra alle verdens hjørner. Med et stort fokus gode råvarer og høy kvalitet på maten er det virkelig ikke uten grunn at de er blant byen eldste travere. 

Storslagen middag - og minimesse på kjøpet

Som om ikke alt dette var nok får du i tillegg en helst spesiell mulighet til å treffe alle produsentene før middagen starter. Det dekkes da opp i «kammerset» hos Markveien Mat & Vinhus hvor du finner produsentene med vinene sine. Da kan det smakes og samtales med produsentene før alle går til bords rett etter. Dette varer fra 18.00 - 18.45 og selve middagen starter 19.00. 

Tiziano Accordini Foto: unknown

Accordini er et familiehus hvor vinmaking har gått i generasjoner. I dag er det sønnene til grunnlegger Stefano nemlig Tiziano og Daniele Accordini som driver gården. Etter mye jobb med å finne de riktige og beste klonene av Valpolicellas hoveddruer corvina, corvinone, rondinella og molinara, markerer de som et av de beste vinhusene i området. 

Les hva Apéritif mener om Accordinis viner her

Hos Ca' Rugate er hele familien involvert i vinhuset Foto: alessandro castiglioni

Ca' Rugate spede start begynte helt tilbake på starten av 1900-tallet. De som fikk smake vinene på denne tiden var kun de som kom på besøk til familiens vertshus. På 50-tallet begynte grunnleggerens sønn å gjøre alvoret av produksjonen når han forsto hvilket potensial vinene hadde. I 2001 kom fjerde generasjons Tessari inn i bildet, og det ble  satt i gang et stort arbeid for å modernisere vinhuset. I dag jobbes det 100 prosent  økologisk og vinhuset produserer viner av svært høy kvalitet. 

Les hva Apéritif mener om Ca' Rugates viner her

 Bellavista-familien.

Bellavista er utvilsomt et av Franciacortas aller mest anerkjente vinhus, og er i dag selve målestokken for viner fra området. Det startet med noen beskjedne hektar i 1977, men i dag har de fått berømmelsen som et av Italias tre beste vinhus gjennom tidene. Vinene produseres økologisk og tradisjonelt, med stort respekt for områdets terroir og tradisjoner. Alt skal føres naturlig heler veien fra vinmarken til kjelleren og så videre i flasken. 

Les hva Apéritif mener om Bellavistas viner her

Dette blir en helt unik middag som arrangeres i samarbeid med Gaia Wine and Spirits. At kvelden blir unik, sørger også et annet faktum for: Importøren og Italia-spesialisten Gaia W&S feirer sin mangeårig suksess med tyve-årsjubileum i år og disse tre produsentene fikk sine første flasker solgt i Norge for nøyaktig 20 år siden på selveste Markveien Mat og Vinhus. Dette blir en kveld full av god mat, god drikke og morsomme historier.  

 
Endringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her