Matkurs og vinkurs

Lekker 5-retters middag med øl og vin 5. oktober

Wine- & Beermakers Dinner: Ikonisk italiensk håndverksøl mot tyske og italienske viner av toppklasse på Nedre Foss Gård

Wine- & Beermakers Dinner: Ikonisk italiensk håndverksøl mot tyske og italienske viner av toppklasse på Nedre Foss Gård

5. oktober åpner vakre Nedre Foss Gård dørene for en unik middag som vil falle både øl- og vinelskere i smak.
14 September 2021 - 13:25

Hold av denne datoen i kalenderen din, for dette blir en minneverdig kveld. Tirsdag 5. oktober får vi nemlig anledning til å smake øl fra det ledende italienske bryggeriet Baladin i duell mot viner fra både tyske Weingut Korrell og italienske Castello Romitorio. 5 øl og 5 viner kombineres med en deilig meny komponert av Nedre Foss Gårds dyktige kjøkkensjef. Her vil smaker og produksjonsmetoder kjempe mot hverandre, men én fellesnevner har det hele – håndverk og kvalitet står i høysetet.

Øl skapt for å nytes med mat

Birra Baladin vil være et kjent navn hos
ølentusiaster, og har du ikke kjennskap til
dem erteo-musso-baladin-beer 2__20210914113643.jpg [220.90 KB] dette en gyllen anledning. Bryggeriet holder til i Piozzo i Piemonte og startet opp i 1986 da Teo, sønn av en vinmaker, åpnet ølpuben Le Baladin. Teos interesse for øl var så stor at han lærte seg bryggekunsten for å gjøre Le Baladin om til bryggeripub i 1996. Siden den gang har bryggeriet oppnådd stor suksess med deres øl som er produsert nettopp for å passe godt til mat. Målet er at det skal kunne nytes på samme måte som en god vin all’italiana, og denne kvelden vil vi finne ut om de har lyktes! 

Det historiske vinslottet Romitorio

Castle Village Castello Romitorio.jpg [1.04 MB]Beveger vi oss ca. 500 km sørover, kommer vi til Castello Romitorio, nordvest i Montalcino. Slottet Romitorio har en lang historie, og ble etter andre verdenskrig forlatt før det på midten av 80-tallet ble kjøpt av kunstneren Sandro Chia. Han brukte da store mengder tid, ressurser og lidenskap på å ruste opp slottet til det det er i dag – et nydelig vinslott og kunstverksted som også bringer oss ekstraordinære viner. I dag er det sønnen Filippo Chia som har roret hos Castello Romitorio og passer på at vinene opprettholder både kvaliteten og respekten for lokal arv og tradisjon.

Seks generasjoner tysk vin fra Weingut Korrell 

Weingut Korrell drives av Martin og Britta Korrell
Familie am Landrover_20210914114018.jpg [337.44 KB]og ligger i byen Bad Kreuznach utenfor Frankfurt. Martin er sjette generasjons vinbonde og i flotte omgivelser med nærhet til Rheingau i nord og Rheinhessen i øst produserer ekteparet i dag viner i toppklassen. Det store mangfoldet av ulike jordsmonn i området gir Korrells viner en tydelig og ren fruktighet kombinert med herlig mineralitet og salttoner. 

På toppen av det hele får vi storfint besøk av Fabio Mozzone fra Birra Baladin og Sonja Reinbold fra Weingut Korrell som begge risikerer innreisekarantene for å underholde oss denne kvelden. Castello Romitorios Gabriele D'Antoni duellerer mot de to via video, og vi er dermed garantert en minneverdig aften. 

Meny Baladin Korrell Romitorio 05.10.21.jpg [79.37 KB]

                            Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Ta vare på alle minnene fra denne kvelden

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her