Matkurs og vinkurs

Lekker 5-retters middag med øl og vin 5. oktober

Wine- & Beermakers Dinner: Ikonisk italiensk håndverksøl mot tyske og italienske viner av toppklasse på Nedre Foss Gård

Wine- & Beermakers Dinner: Ikonisk italiensk håndverksøl mot tyske og italienske viner av toppklasse på Nedre Foss Gård

5. oktober åpner vakre Nedre Foss Gård dørene for en unik middag som vil falle både øl- og vinelskere i smak.
14 September 2021 - 12:25

Hold av denne datoen i kalenderen din, for dette blir en minneverdig kveld. Tirsdag 5. oktober får vi nemlig anledning til å smake øl fra det ledende italienske bryggeriet Baladin i duell mot viner fra både tyske Weingut Korrell og italienske Castello Romitorio. 5 øl og 5 viner kombineres med en deilig meny komponert av Nedre Foss Gårds dyktige kjøkkensjef. Her vil smaker og produksjonsmetoder kjempe mot hverandre, men én fellesnevner har det hele – håndverk og kvalitet står i høysetet.

Øl skapt for å nytes med mat

Birra Baladin vil være et kjent navn hos
ølentusiaster, og har du ikke kjennskap til
dem erteo-musso-baladin-beer 2__20210914113643.jpg [220.90 KB] dette en gyllen anledning. Bryggeriet holder til i Piozzo i Piemonte og startet opp i 1986 da Teo, sønn av en vinmaker, åpnet ølpuben Le Baladin. Teos interesse for øl var så stor at han lærte seg bryggekunsten for å gjøre Le Baladin om til bryggeripub i 1996. Siden den gang har bryggeriet oppnådd stor suksess med deres øl som er produsert nettopp for å passe godt til mat. Målet er at det skal kunne nytes på samme måte som en god vin all’italiana, og denne kvelden vil vi finne ut om de har lyktes! 

Det historiske vinslottet Romitorio

Castle Village Castello Romitorio.jpg [1.04 MB]Beveger vi oss ca. 500 km sørover, kommer vi til Castello Romitorio, nordvest i Montalcino. Slottet Romitorio har en lang historie, og ble etter andre verdenskrig forlatt før det på midten av 80-tallet ble kjøpt av kunstneren Sandro Chia. Han brukte da store mengder tid, ressurser og lidenskap på å ruste opp slottet til det det er i dag – et nydelig vinslott og kunstverksted som også bringer oss ekstraordinære viner. I dag er det sønnen Filippo Chia som har roret hos Castello Romitorio og passer på at vinene opprettholder både kvaliteten og respekten for lokal arv og tradisjon.

Seks generasjoner tysk vin fra Weingut Korrell 

Weingut Korrell drives av Martin og Britta Korrell
Familie am Landrover_20210914114018.jpg [337.44 KB]og ligger i byen Bad Kreuznach utenfor Frankfurt. Martin er sjette generasjons vinbonde og i flotte omgivelser med nærhet til Rheingau i nord og Rheinhessen i øst produserer ekteparet i dag viner i toppklassen. Det store mangfoldet av ulike jordsmonn i området gir Korrells viner en tydelig og ren fruktighet kombinert med herlig mineralitet og salttoner. 

På toppen av det hele får vi storfint besøk av Fabio Mozzone fra Birra Baladin og Sonja Reinbold fra Weingut Korrell som begge risikerer innreisekarantene for å underholde oss denne kvelden. Castello Romitorios Gabriele D'Antoni duellerer mot de to via video, og vi er dermed garantert en minneverdig aften. 

Meny Baladin Korrell Romitorio 05.10.21.jpg [79.37 KB]

                            Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Ta vare på alle minnene fra denne kvelden

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her