Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 21. november i Oslo

Smak de beste vinene fra kongen av Amarone og Valpolicella
Foto: (valentinrussanov)

Smak de beste vinene fra kongen av Amarone og Valpolicella

Tiziano Accordini kommer til Oslo for å lede en smaking av sine unike viner, inkludert en eldre årgang Amarone Acinatico.
01 Juli 2022 - 08:00

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Stefano Accordinis historie går nesten 200 år tilbake, men det var ikke før på 1970-tallet, da Stefano kjøpte familiens første vinmark i hjertet av Valpolicella Classico, at drømmen om eget vinhus gikk i oppfyllelse.

Midt i regionens mest høytliggende vinmark produserte familien Valpolicella-viner for det lokale markedet i mange år, men Stefanos sønner, Tiziano og Daniele, skjønte raskt at bedriften bare kunne fortsette å vokse dersom de tilpasset seg fremtiden. Dermed ble nye vinmarker plantet, gamle fat byttet ut og produksjonsmetoder modernisert for å kunne bevege seg ut på det internasjonale markedet.

Avgjørelsen om å kjøpe noen av områdets mest høytliggende vinmarker har gitt huset et fortrinn nå som klimaet er varmere og druene blir søtere og gir vinene mer alkohol. Vinmarkenes plassering gjør at Accordinis viner er litt tørrere enn mange andre storselgere på polet, og sikrer at konsentrasjon og kvalitet ligger på et høyt nivå.

Accordini har den høyestliggende vingården i FumaneKB]
Accordini har den høyestliggende vingården i Fumane

I dag er det Tiziano som både eier og driver den ikoniske familiebedriften, og på tross av moderne teknologi og bedriftens store vekst, tar han fremdeles i bruk flere av deres gamle metoder og tradisjonelle ripasso-teknikker. På grunn av vinenes høye kvalitet anses Tiziano i dag som keiseren av amarone og kongen av ripasso, og denne kvelden kommer Tiziano selv til Oslo. Han vil lede en smaking av husets unike viner, inkludert en eldre årgang av nettopp sagnomsuste Amarone Acinatico.

Vinliste Accordini.jpg [64.27 KB]
Kveldens viner. Endringer kan forekomme.

NB: Det er fri plassering, så hvis dere en en gruppe som vil sitte sammen, lønner det seg å komme tidlig, men tidligst 20 minutter før start.


OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her