Matkurs og vinkurs

Apéritifs Vinskole

Øk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole

Øk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Apéritifs vinskole går over fem kvelder og gir deg en grunnleggende forståelse av vinens verden.
01 September 2020 - 13:45

På dette kurset vil du bli kjent med vinverdenens grunnpillarer. I løpet av 5 mandager vil du få smake på totalt 40 viner og bli kjent med både druene, vinmarkene og historien til verdens viktigste vinområder. Du vil få en god grunnleggende forståelse av vinens verden som kan brukes både profesjonelt og privat.

Gjennom fem kvelder over like mange uker med forelesninger og smaking av rundt 40 viner, vil du lære mer om de viktigste hvite og røde druesortene og lære deg å gjenkjenne disse. Du vil også lære smaksteknikk og hvilke faktorer som påvirker vinens stil. Du får smake vin fra vinområder i og utenfor Europa. 

cathinca%20dege.290x435.jpg [22.25 KB]
Foredragsholder Cathinca Dege

Foredragsholder Cathinca Dege er tidligere norgesmester i vinsmaking og har utdannelsen WSET Diploma, anbefalt forstudie til verdens mest prestisjefylte vinutdannelse, Master of Wine. Cathinca har lang erfaring fra vinbransjen og har gjennom sine mange reiser fått inngående kunnskap om de aller fleste vinproduserende land- og regioner i verden.

Hun arbeider til daglig som foredragsholder, vinskribent, vinkonsulent og foreleser for vinstudentene ved Beverage Academy. Cathinca brenner for opplæring og formidling av vinfaget og deler velvillig av sin kunnskap med deg på Apéritifs Vinskole.

Forelesningene holdes på Vinoteket, Henrik Ibsens gate 60 A, Solli, Oslo fra klokka 18.-21. Her er datoene for forelesninger:

23.oktober 

30. oktober

6. november

13. november 

20. november


Gå ikke glipp av muligheten til å løfte ditt kunnskapsnivå om vin enda litt høyere. Du vil også få utdelt diplom etter å ha avlagt eksamen siste kurskveld.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og Vinklubb får rabatt på dette kurset. Se rabatten nedenfor.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her