Dato og tid: Torsdag 5. desember 2013, kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Norsk Oljemuseum, Kjerringhomen 1, 4001 Stavanger
Avbestillingsfrist: 24.11.13 kl. 23.59.
Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no
Kurset holdes i Oslo 4. desember
Her kan du bestille gavekort på kurs
Amarone i flere årganger
Italia lager noen av verdens mest ettertraktede viner, og i naturskjønne omgivelser i nærheten av Verona og Gardasjøen, finner vi et av de mest berømte vinområdene - Veneto, og deres fabelaktige amaroner.
Amarone regnes for noe av det aller beste du kan få innen vin, og etter at druene forsiktig har blitt høstet legges de på tørkeloftet hvor de får lov til å konsentrere sine aromaer.
Mens druene ligger på store brett, sørger en konstant lufting for at de mister 30 - 40 prosent av væsken før de presses uhyre forsiktig.
Vi får besøk av ingen ringere enn en av Venetos mest betydningsfulle vinpersonligheter, Raffaele Boscaini, denne kvelden. Han lærer oss mer om området Veneto, dets elegante viner og historien bak amarone.
Her vil du selv kjenne hvor stor forskjell det er på forskjellige amaroner, samt at du får en unik mulighet til å smake hvordan amarone utvikler seg ved lagring når vi serverer hele tre årganger av en topp-amarone tilbake til 1997.
Amarone-viner har nemlig en meget spennende utvikling etter ca 12 - 15 år hvor den skifter karakter - bli med og oppdag dette du også!
Du får smake viner fra legendariske vinmarker i Valpolicella som alle har optimal solhelling, og som siden 1100-tallet har hatt et urokkelig renommé.
Vi nøyer oss ikke med det denne kvelden. Du får også oppleve bredden av Venetos vinmaking gjennom tre andre unike viner.
Foredraget holdes på engelsk.
Gå ikke glipp av denne smakingen - meld deg på ovenfor.