Drikke
Vinkurs 30. mai - Stor Rhône-smaking og konkurranse

Vinkurs 30. mai - Stor Rhône-smaking og konkurranse

Smak 11 av Frankrikes beste viner fra blant annet Cornas, Côte-Rôtie og Châteauneuf-du-Pape og vinn eksklusive vinglass fra Riedel.
Redaksjonen
09 Mai 2012 - 13:54

Rhône-dalen i Frankrike er for alle vinkjennere en kilde for noen av verdens flotteste viner, og hjemmet for en av verdens mest verdifulle skråninger for vindyrking - Hermitage.

Nå kan du bli med på en unik smaking med ikke mindre enn 11 forskjellige viner fra områdets kanskje beste produsent - Chapoutier.
 
Smak Frankrike og Rhône på sitt beste og lær mer om hva som gjør dette vinområdet så spesielt ved å bli med på denne eksklusive smakingen.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

11 unike viner

Denne kvelden får du selv oppleve hvor forskjellige vinene fra dette området kan være i det Nelly France fra Chapoutier leder oss igjennom en smaking av 11 elegante viner.

Chapoutier lager en rekke forskjellige viner fra hele Rhône og har også vinmarker i andre deler av Frankrike, og denne kvelden får du presentert noen av deres beste viner og lærer mer om dette spennende området.

Foredraget holdes på engelsk. 

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="chapoutier">Les mer om Chapoutier her

Vinn vinglass til 1500,-

Bli med på en konkurranse med store vinnersjanser, for alle som deltar arrangementet kan nemlig være med i konkurransen om seks Riedel Vinum vinglass til en verdi av kr 1500,-!

Konkurransen går ut på at du skal gjette hvor mange vinkorker vi har plassert i en spesiell bolle på denne kveldens arrangement. Den som kommer nærmest i antall blir utropt som vinner av konkurransen.

Hver deltaker kan kun legge inn ett forslag, og i og med at det er et begrenset antall plasser til arrangementet, så har du store vinnersjanser!

For å delta i konkurransen må du ha meldt deg på kurset via lenken nedenfor.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende viner:

M. Chapoutier Banyuls 2010 (53224)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

Meld deg på her (klikk)

Kurset er nå avholdt

Tid: Onsdag 30. mai 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Oslo Militære Samfunds Selskapslokaler, Myntgata 3, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 20.05.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Karakterfull og biodynamisk

Chapoutier-familien har laget vin i Rhône-dalen siden 1808. Syv generasjoner har siden bygget opp firmaet til et av de beste og mest velrenommerte i Rhône, og i dag har produsenten en bred portefølje med viner i mange prisklasser.

I dag ledes vinhuset av Michel Chapoutier som har rendyrket den biodynamiske filosofien selskapet nå er verdenskjent for. Michel følger Rudolf Steiners filosofi som blant annet innebærer at månefasene er med på å bestemme tidspunktet for innhøstingen.

Chapoutier jobber mye i vinmarkene, og så lite som mulig under selve vinifikasjonen. Vinen skal reflektere jordsmonnet, klimaet og de menneskelige tradisjonene på stedet den kommer fra.

Siden 1996 har alle Chapoutier-etiketter vært merket med blindeskrift.

Bakgrunnen for dette, utover at det er et festlig designelement, er at Michel Chapoutier hyller den tidligere eieren av vinmarken med samme navn, Maurice Monier de la Sizeranne, som oppfant den første forkortede versjonen av blindeskriften Braille.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Kongen av Hermitage

Chapoutier kontrollerer ikke mindre enn 25 % av en av vinverdens mest karakteristiske vinmarker - Hermitage.

Viner fra dette området er veldig ettertraktet ikke minst på grunn av terroiret, og det ekstremt lave utbyttet produsentene får per plante.

Vinstokkene her er gjerne 60 - 70 år gamle, og noen vinstokker gir ikke mer enn to drueklaser hvert år.

Les hele historien til Chapoutier her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her