Drikke
Vinkurs 30. mai - Stor Rhône-smaking og konkurranse

Vinkurs 30. mai - Stor Rhône-smaking og konkurranse

Smak 11 av Frankrikes beste viner fra blant annet Cornas, Côte-Rôtie og Châteauneuf-du-Pape og vinn eksklusive vinglass fra Riedel.
Redaksjonen
09 Mai 2012 - 13:54

Rhône-dalen i Frankrike er for alle vinkjennere en kilde for noen av verdens flotteste viner, og hjemmet for en av verdens mest verdifulle skråninger for vindyrking - Hermitage.

Nå kan du bli med på en unik smaking med ikke mindre enn 11 forskjellige viner fra områdets kanskje beste produsent - Chapoutier.
 
Smak Frankrike og Rhône på sitt beste og lær mer om hva som gjør dette vinområdet så spesielt ved å bli med på denne eksklusive smakingen.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

11 unike viner

Denne kvelden får du selv oppleve hvor forskjellige vinene fra dette området kan være i det Nelly France fra Chapoutier leder oss igjennom en smaking av 11 elegante viner.

Chapoutier lager en rekke forskjellige viner fra hele Rhône og har også vinmarker i andre deler av Frankrike, og denne kvelden får du presentert noen av deres beste viner og lærer mer om dette spennende området.

Foredraget holdes på engelsk. 

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="chapoutier">Les mer om Chapoutier her

Vinn vinglass til 1500,-

Bli med på en konkurranse med store vinnersjanser, for alle som deltar arrangementet kan nemlig være med i konkurransen om seks Riedel Vinum vinglass til en verdi av kr 1500,-!

Konkurransen går ut på at du skal gjette hvor mange vinkorker vi har plassert i en spesiell bolle på denne kveldens arrangement. Den som kommer nærmest i antall blir utropt som vinner av konkurransen.

Hver deltaker kan kun legge inn ett forslag, og i og med at det er et begrenset antall plasser til arrangementet, så har du store vinnersjanser!

For å delta i konkurransen må du ha meldt deg på kurset via lenken nedenfor.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende viner:

M. Chapoutier Banyuls 2010 (53224)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

Meld deg på her (klikk)

Kurset er nå avholdt

Tid: Onsdag 30. mai 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Oslo Militære Samfunds Selskapslokaler, Myntgata 3, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 20.05.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Karakterfull og biodynamisk

Chapoutier-familien har laget vin i Rhône-dalen siden 1808. Syv generasjoner har siden bygget opp firmaet til et av de beste og mest velrenommerte i Rhône, og i dag har produsenten en bred portefølje med viner i mange prisklasser.

I dag ledes vinhuset av Michel Chapoutier som har rendyrket den biodynamiske filosofien selskapet nå er verdenskjent for. Michel følger Rudolf Steiners filosofi som blant annet innebærer at månefasene er med på å bestemme tidspunktet for innhøstingen.

Chapoutier jobber mye i vinmarkene, og så lite som mulig under selve vinifikasjonen. Vinen skal reflektere jordsmonnet, klimaet og de menneskelige tradisjonene på stedet den kommer fra.

Siden 1996 har alle Chapoutier-etiketter vært merket med blindeskrift.

Bakgrunnen for dette, utover at det er et festlig designelement, er at Michel Chapoutier hyller den tidligere eieren av vinmarken med samme navn, Maurice Monier de la Sizeranne, som oppfant den første forkortede versjonen av blindeskriften Braille.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Kongen av Hermitage

Chapoutier kontrollerer ikke mindre enn 25 % av en av vinverdens mest karakteristiske vinmarker - Hermitage.

Viner fra dette området er veldig ettertraktet ikke minst på grunn av terroiret, og det ekstremt lave utbyttet produsentene får per plante.

Vinstokkene her er gjerne 60 - 70 år gamle, og noen vinstokker gir ikke mer enn to drueklaser hvert år.

Les hele historien til Chapoutier her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her