Drikke
Vinkurs 30. januar - Smak Alsaces beste viner

Vinkurs 30. januar - Smak Alsaces beste viner

Start det nye året med å smake viner fra 25 forskjellige produsenter i et av Frankrikes mest spennende vinområder, Alsace.
Redaksjonen
13 Januar 2014 - 13:03

Dette får du oppleve: Smak utsøkte viner fra 25 vinhus fra Alsace.
Matservering: Nei - kun enkel servering av brød til vinene.
Kursavgiften inkluderer: Inngang for én person, dokumentasjon på vinene, smaksprøver
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Kursets format: Åpen smaking.

Dato og tid: Torsdag 30. januar 2014, kl. 16.00 - 19.00

Pris: kroner 350,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 19.01.14 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Få førstehånds tips om nye kurs

Alsaces beste viner

Sett av torsdag den 30. januar til et spennende vinarrangement du ikke bør gå glipp av.

Denne kvelden får du selv oppleve Alsaces skjulte vinskatter og får smake både nye og eldre årganger, og alle regionens appellasjoner og druetyper er representert.

Her kan du smake hvorfor viner fra AOC Cremant d'Alsace, AOC Alsace og AOC Alsace Grand Cru, regnes blant de aller beste vinene i verden.

På denne åpne smakingen kan du i ro og mak besøke de enkelte utstillerne, lære mer om vinene, smake nye årganger av gamle kjenninger og kanskje finne noen nye spennende viner.

Vi tør love deg en spennende smaking av høyeste klasse!

Kursavgiften dekker:

• Adgang for én person til arrangementet Alsace vindag 2014
• Smaksprøver under arrangementet
• Dokumentasjon på vinene som blir presentert

Smakingen arrangeres av The Wine Tempter i samarbeid med Apéritif og CIVA.

Her kan du bestille gavekort til kurs

Se hele kursplanen og hva du kan melde deg på

Alsaces særegenhet

Helt siden middelalderen har Alsace sine viner vært ettertraktet over hele verden, og siden inndelingen i tre beskyttede kvalitetsområder (AOC'er) i 1962 har vinene vært anerkjent som blant verdens beste.
 
I Alsace finner du som regel viner som har navn etter druene som er brukt, og med sitt sterke fokus på at vinene skal gjenspeile jordsmonnet de er dyrket i, sier man ofte at de syv vindruene skaper tusen aromaer.
 
Du kan finne såvel tørre og lette som kraftfulle og fyldige viner fra området. I tillegg lages det en rekke flotte musserende viner (Crèmant d'Alsace), samt både rosé- og rødviner.

Syv klassiske druer

Alsace er best kjent for sine viner laget på druene riesling og gewürztraminer, som er blant de aller beste i verden. I tillegg til disse to klassiske druetypene lages det elegante viner av en rekke andre druetyper i Alsace.
 
• Riesling - tørr og elegant med en lett fruktighet. Kjennetegnes ved en svært fin duft av sitrus, men også blomster eller mineraler.
• Gewürztraminer - en kraftig og strukturert vin som utvikler rike dufter av frukt, blomster eller krydder.
• Pinot gris - fyldig vin med en god syre, ofte lang ettersmak og en duft av underskog og iblant røkte aromaer.
• Muscat - en duft av ferske druer og blomster med en tørr og forfriskende smak.
• Sylvaner - frisk og lett, med en diskret duft av fruktighet eller antydning til blomster, både sitrus og hvite blomster eller til og med nyhakkede urter.
• Pinot blanc - mild og delikat vin med duft av fersk frukt og et hint av blomster.
• Pinot noir - en strukturert vin med duft av røde bær og et hint av skog.
 
Bli med og lær mer om Alsace og smak de mange spennende vinene.

Meld deg på øverst i artikkelen

Foto: CIVA

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her