Drikke
Vinkurs 17. september i Bergen - Slik skal viner fra Chianti smake

Vinkurs 17. september i Bergen - Slik skal viner fra Chianti smake

Nå kan du i Bergen oppleve italiensk vinmakerkunst på sitt beste med chianti classico i flere årganger samt andre elegante viner fra Toscana og Sicilia.
Redaksjonen
17 August 2013 - 02:01

Dette får du smake: 9 vellagete og representative viner fra Chianti, Maremma og Sicilia
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Francesco Mazzei, vinmaker
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Tirsdag 17. september 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 445,- pr. person

Sted: Bølgen & Moi Bergen, Vågsalmenningen 16, 5014 Bergen

Avbestillingsfrist: 08.09.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Dette kurset holdes også i Oslo 16. september

Få førstehånds tips om nye kurs

Italiensk vinmakerkunst på sitt beste

Vi simpelthen elsker Italias deilige viner her i Norge, og i Toscanas bølgende åser finner vi sagnomsuste vinområder slik som Chianti Classico og Maremma.

Med perfekte forhold for vindyrking med det riktige jordsmonnet og optimal beliggenhet for vær og vind, lages det hvite og røde viner i toppklasse i hele Toscana.

Denne kvelden er det en av verdenens største vinpersonligheter, Franscesco Mazzei, som kommer til Bergen for å gi oss et innblikk i Italias fantastiske viner.

Helt siden 1435 har familien Mazzei vært toneangivende innen vinmakingen i Chianti og har bidratt sterkt til områdets berømthet.

Vi ser på hva som skiller vinmarkene i Chianti Classico fra andre vinområder i Toscana og Italia, vi ser på områdets historie og hvordan vinene lages i dag. Vi ser nermere på ett av de ypperste områdene for supertoskanere, Maremma og smaker også vin fra Sicilia.

Du får smake hele 9 deilige viner denne kvelden, såvel hvit som rosé og rødvin, og du får selv smake hvor stor forskjell årganger har å si i det vi smaker tre forskjellige årganger av én av kveldens toppviner.

Foredraget holdes på engelsk.

Les mer om Fransesco Mazzei

Gå ikke glipp av denne smakingen - meld deg på ovenfor.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du brukt opp resten av påskegodteriene
Ukens kake
Rocky road sjokoladekake

Slik får du brukt opp resten av påskegodteriene

Den er ikke så barnslig som den ser ut til. Derimot saftig og mektig. Men ikke mer enn at du klarer et stykke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her