Drikke
Vinkurs 12. november - Smak fabelaktige viner fra Brunello og Chianti

Vinkurs 12. november - Smak fabelaktige viner fra Brunello og Chianti

Smak noen av Italias mest berømte viner som eksklusiv Brunello di Montalcino i flere årganger og raffinerte chiantier.
Redaksjonen
28 Oktober 2013 - 02:30

Dette får du smake: 9 elegante viner fra Brunello di Montalcino og Chianti
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Nicolò d’Afflitto, vinmaker hos Frescobaldi
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Tirsdag 12. november 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 495,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 03.11.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Her kan du bestille gavekort på kurs

9 eksklusive viner

I Toscanas bølgende åser finner vi vinområder slik som Chianti Classico og det sagnomsuste og ettertraktede Brunello di Montalcino.

Vinene fra Brunello di Montalcino regnes blant Italias med prestisjefylte og kostbare rødviner. Området var også det første i Italia som fikk den høyeste klassifiseringen av vinområder, DOCG, i 1980.

Med perfekte forhold for vindyrking med det riktige jordsmonnet og optimal beliggenhet for vær og vind, lages det hvite og røde viner i toppklasse i hele Toscana.

Denne kvelden får vi besøk av vinmakeren Nicolò d’Afflitto, som gir oss et innblikk i Toscanas fantastiske viner.

Han er kjent som en av Italias aller beste vinmakere, og har til daglig ansvaret for å videreføre 30 generasjoner og mer enn 700 års vinkunnskap hos en av de mest berømte vinfamiliene i Toscana.

Vi skal se på hva som skiller vinmarkene i Brunello di Montalcino fra resten av Chianti og andre vinområder i Toscana, vi ser på områdets historie og hvordan vinene lages i dag.

Du får smake hele 9 eksklusive viner denne kvelden, med såvel hvitvin som rosé, før vi avslutter med herlige rødviner.

Her får du selv smake hvor forskjellige årganger kan være gjennom ikke mindre enn tre årganger topp Brunello di Montalcino. Du smaker selvfølgelig også noen av Chiantis mest eksklusive toppviner denne kvelden.

Foredraget holdes på engelsk.

Les mer om Toscana og husene her

Gå ikke glipp av denne smakingen - meld deg på ovenfor.

Se hele kursplanen og hva du kan melde deg på

Få førstehånds tips om nye kurs

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er dette påskens beste kake?
Ukens kake

Er dette påskens beste kake?

I hvert fall har den alt som skal til for å gi kaffekosen riktig påskestemning. Her finner du oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse
+
Tester

Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse

Men en håndfull rimelige viner er det dessuten mulig å spare litt ved å kjøpe med seg fra flyplassen. Det viktigste er alltid at vinen holder god kvalitet i forhold til pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er dette påskens beste kake?
Ukens kake

Er dette påskens beste kake?

I hvert fall har den alt som skal til for å gi kaffekosen riktig påskestemning. Her finner du oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet
+
Godbiter i pollisten

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet

For den har fast plass og er et virkelig godt kjøp i ny årgang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som appelsinene er i hus, skal du bruke dem til fredagsbiffen
Dagens rett

Nå som appelsinene er i hus, skal du bruke dem til fredagsbiffen

En frisk og lettlaget vri på fredagsbiffen er både en god avslutning på en lang arbeidsuke og en start på påsken. Som alltid med forslag til noe godt i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her