Vikingfjord vant gull

I konkurranse med kjente internasjonale vodkamerker som Grey Goose, ble den norske vodkaen Vikingfjord nylig kåret til verdens beste vodka.
Redaksjonen
14 November 2005 - 15:04

Juryen i konkurransen "The International Wine & Spirit Competition", falt for Vikingfjords rene, naturlige smak.

Konkurransen er den mest prestisjefylte kåringen for den globale vin- og spritbransjen, den har vært avholdt siden 1969. 5000 merker fra over 50 land konkurrerer om medaljer i en rekke forskjellige klasser. Vikingfjord vant gullmedaljen i klassen for 40 prosent vodkaer uten smakstilsetning.
- Vi er meget stolte over å få denne utmerkelsen. Dette er en prestisjefylt konkurranse hvor norsk vodka og Vikingfjord blir kåret til verdens beste. Dette vil hjelpe oss til å bygge merkevaren "Norsk Vodka" og "Vikingfjord" på eksportmarkedet", sier Christian Brink som er Salgs- og Marketingdirektør i Arcus.

Vikingfjord Vodka inneholder kun eksklusive norske råvarer. Dette gjelder alt fra potetene som vokser ved Mjøsas bredder til det krystallklare brevannet fra Jostedalsbreen. I tillegg destilleres Vikingfjord gjennom en sekskolonners prosess og filtreres gjennom kull for å få frem den unike kvaliteten og smaken som Vikingfjord fikk gull for.
Arcus har bevisst bygd opp en merkevare med produksjon og identitet som er 100 prosent norsk. Dette er noe av bakgrunnen for at Arcus As vil ta kontakt med Diageo for deresmarkedsføring av "Smirnoff Norsk Vodka".

I henhold til EØS-avtalen kan kun vodka som produseres i Norge kalles for "Norsk Vodka". Arcus As antar at spritgiganten Diageo markedsfører vodkaen fordi de opplever norsk vodka og renhet som kvalitetsfaktorer. Arcus mener at dette ikke er tilstrekkelig for å kalle dette en norsk vodka, og et klart brudd med EØS-avtalen.
- At en konkurrent nå bruker merkevaren "Norsk Vodka" i sin markedsføring, viser at det er et stort potensial for en slik nasjonal merkevare. Vi satser store beløp på videreutvikling av Vikingfjord som den autentiske norske vodkaen, og tror at dette kommer til å utgjøre et spennende vekstområde for oss i årene som kommer", sier Brink.

Amerikanerne har fått øynene opp for Vikingfjords norske identitet og unike produksjonsprosess. Salget av Vikingfjord har doblet seg hvert år siden introduksjonen i 2002 og i kommende år regner Arcus med å selge 100.000 9 liters kasser i USA.

- Hele det amerikanske markedet opplever en dreining fra brune til hvite brennevinstyper som rom, tequila, gin og vodka. Amerikanerne vil ha merker som matcher deres image og som har en unik historie og eksklusiv innpakning. Amerikanerne vil at brennevinet skal smake rent og de vil ha utenlandske kvalitetsmerker, sier Anne Zamitalo som er ansvarlig for salget av Vikingfjord i USA.

Kilde: Arcus

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne lekre ruladen av kveite med urter og appelsingulrøtter er enklere enn den ser ut til
Dagens rett

Denne lekre ruladen av kveite med urter og appelsingulrøtter er enklere enn den ser ut til

Det som er helt sikkert er at når du serverer denne ruladen, blir du kveldens helt. La ikke denne oppskriften være uprøvd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lad opp med en påskedrink som setter spor
Ukens drink

Lad opp med en påskedrink som setter spor

Om ikke akkurat i løypa, så i alle fall i ganen. Denne bomben er veldig lett å lage.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag påskegodteriene selv
Oppskrifter
Oppskrifter påskegodteri

Lag påskegodteriene selv

Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ja det er faktisk mulig: Seibiff uten løk
Dagens rett

Ja det er faktisk mulig: Seibiff uten løk

Befri seien fra sin biff med løk-svøpe og la den blomstre opp på ekte italiensk. Noe som gjør den selskapsbordet verdig. Kanskje dette blir din nye favoritt også i hverdagen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne lekre ruladen av kveite med urter og appelsingulrøtter er enklere enn den ser ut til
Dagens rett

Denne lekre ruladen av kveite med urter og appelsingulrøtter er enklere enn den ser ut til

Det som er helt sikkert er at når du serverer denne ruladen, blir du kveldens helt. La ikke denne oppskriften være uprøvd.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her