Kake
Vi snakker om en virkelig stor munnfull

Vi snakker om en virkelig stor munnfull

Ukens kake holder ikke tilbake på noe, men du verden så godt den smaker. Her er oppskriften.
Redaksjonen
04 Juni 2015 - 14:10

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Marsipan, mascarpone og mørk sjokolade er mektige saker, men kaken føles ikke tung likevel. Det skyldes syrefriske jordbær som renser opp.

Se alt det andre du kan lage med jordbær

Kaken er dessuten veldig lett og rask å lage. Siden bunnen skal avkjøles, kan du kan godt gjøre den klar en dag eller to på forhånd og gjøre pyntingen like før servering.

Foto: Anders Martinsen

TIPS 1: Du kan enten dele kaken opp i små ruter som her, eller lage den som en rund kake. Se flere nyttige kokketips

TIPS 2: Liker du bringebær bedre, er det også en veldig god kombinasjon. Se flere nyttige kokketips

Konfektruter med jordbær

Konfektruter med jordbær

Fremgangsmåte

Kakebunn:

Rør smør og sukker hvitt.

Riv marsipanen og bland inn i smørkremen. Tilsett mel og til slutt eggene - et om gangen. Rør godt mellom hvert egg.

Hell røren i en liten langpanne kledd med bakepapir og stek midt i ovnen ved 185°C i 30-35 minutter.

Topping:

Etter steking drysses kaken med revet sjokolade. Smør sjokoladen utover kaken når den er smeltet. La kaken avkjøles helt i kjøleskap.

Krem:

Visp kremosten myk sammen med melis, vaniljesukker og revet skall fra 1 vasket sitron.

Sprøyt kremen på kaken, del den opp i passe ruter med en spiss kniv og pynt med friske jordbær delt i skiver.

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Spania
    Spania
    Volum: 0.50 l Pris: 319.90 kr Bestillingsutvalg
    93 POENG
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her