Vi drikker mer og mer nisjeøl

Vi drikker mer og mer nisjeøl

Ingen drikkevarer øker salget mer enn øl fra norske mikrobryggerier.
25 Mai 2012 - 09:08

Fremgangen for norsk nisjeøl ser ikke ut til å ha noen ende, og det skyldes i hovedsak økt interesse for norske bryggerier som Nøgne Ø, Haandbryggeriet, Lervig Aktiebryggeri, Ægir og Kinn bryggeri, ifølge Bryggeri- og drikkevareforeningen.

LES OGSÅ: Ægir tilbake til Norge

26 prosent vekst for sterkøl. Det er fasiten etter årets fire første måneder, viser foreningens ferske tall. I fjor økte sterkølsalget med 40 prosent. I perioden januar-april i år var veksten på 26 prosent.

LES OGSÅ: 1600 flasker norsk øl med diplomatpost til Korea

– Det er helt fantastisk, særlig med tanke på at aprilværet var elendig og at den største distributøren, Vectura, opplevde total kollaps i flere uker, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen i en pressemelding.

Det totale ølsalget i Norge, både sterkøl og butikkøl, viser en økning på én prosent for årets fire første måneder.

– Greit nok, med tanke på at ølsalget har sunket med tre prosent årlig de siste tre årene. April var en dårlig måned for både øl og brus, mye takket dårlig vær. Året sett under ett er ølsalget ganske stabilt, sier Nome.

Han synes det er imponerende at alkoholsvakt butikkøl holder stillingen såpass godt mot importert vin og brennevin.

– Norske bryggerier møter sterk konkurranse fra Vinmonopolet, som har ganske frie hender til å markedsføre sine varer blant annet på sin hjemmeside. I tillegg har grensehandelen med øl vokst med over 80 prosent på ti år, sier Nome.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her