Brennevin
Varme drinker til After ski
Foto: (ChamilleWhite)

Varme drinker til After ski

Etter en hard og strabasiøs skitur - eller bytur for den saks skyld, fortjener du en halsvarmer som også gjør godt for roen i kroppen.
Redaksjonen
25 Februar 2011 - 11:05
Etter en lang dag ute i skiløypa eller i skibakken er tiden endelig kommet for å varme kropp og sjel med varme drinker på After ski-en.
 
Nedenfor finner du en rekke forslag til såvel klassiske som nye hyggedrikker i bakken. Mange av dem kan du lett lage ferdig på forhånd og ta med deg på termos også.
Er det barn i familien som også gjerne vil ha slike godsaker, kan mange av oppskriftene du får her gjerne tilberedes uten alkohol.
 
Bli kveldens store helt og disk opp med de deiligste drikker for familie og venner.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .
 
 

Honningtoddy

Honningtoddy

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene, unntatt vannet, i et høyt glass som tåler varme. Rør om med en langskaftet skje, og fyll opp med varmt vann.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Jägerte

Jägerte

Fremgangsmåte

Bland teen med alkoholen i en forvarmet mugge, eller et varmebestandig glass. Server drikken straks, og la hver enkelt sukre etter smak.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Varme føtter

Varme føtter

Fremgangsmåte

Bland sukker, nellik, sitronskall og kanel i en kopp eller varmebestandig glass .
 
Hell over whisky og kokende vann, og rør til sukkeret er oppløst.
 
Server straks, og kjenn at varmen når helt ned i føttene.
 
Tips: Bruk gjerne en hel kanelstang som rørepinne - det tar seg godt ut og smaker fortreffelig.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Vodkagrogg

Vodkagrogg

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene i en kjele, og varm opp, skal ikke koke. Hell over i et krus eller et glass som tåler høy temperatur, og server straks.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Varmende appelsinmelk

Varmende appelsinmelk

Fremgangsmåte

Bland juice og melis i en mikser, og visp til det skummer.
 
Varm forsiktig opp cognac og melk, og ha det i mikseren. Blandes raskt, og helles over i glass som tåler sterk varme.
 
 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Solbærtoddy pluss

Solbærtoddy pluss

Fremgangsmåte

Bland solbærsaften med konjakken i et stort varmebestandig glass. Hell i varmt vann, og server straks. En god drikk når man brygger på forkjølelse.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Whiskytoddy

Whiskytoddy

Fremgangsmåte

Varm opp whisky og vann med sukker, uten å la det koke. Tilsett en bit sitronskall i form av en lang strimmel.
 
Tilsett kanel og nellik og la toddyen få trekke uten å koke ca. 5 min. Fisk opp sitronskall og nellik før servering i krus.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Kryddersterk varmer

Kryddersterk varmer

Fremgangsmåte

Hell rødvin, muscatell, Vermouth og angostura i en stor gryte og varm det opp langsomt. Tilsett rosiner, appelsinskall, kardemomme, nellik, finhakket syltet ingefær og kanelstang. Når drikken er varm (må ikke koke) tilsettes sprit, sukker og mandler. Varmes opp og serveres rykende varm.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Hjertevarmer

Fremgangsmåte

Kok opp melken, og sett til side. Rør i honningen, rom og cognac.
 
Varm opp blandingen lett, må ikke koke. Server i høye glass som tåler varme. Ha gjerne et lett kaneldryss på toppen.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Krambambuli drinkoppskrift

Krambambuli drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Kok opp vannet. Legg tebladene i en kanne, og hell det kokende vannet over. La trekke i 5 minutter. Varm raskt opp rødvin med sitronskall, sitronsaft, kanel, og sil deretter teen i vinen. Sett den varme kjelen på et et egnet serveringsbord. Legg sukkerbitene i en sil, hold den over gryten, hell på cognac og tenn på. Når sukkeret har smeltet og rent ned i krambambulien, er drikken ferdig. Serveres i glass som tåler varme.

Se våre andre oppskrifter på varme drinker

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her