Varme drinker til After ski
Glühwein
Fremgangsmåte
- Varm rødvin, sukker, kanel og nellik i en gryte. Må ikke koke.
- Filtrer vinen gjennom en sil, og server i glass som tåler varme.
- Legg en bit sitronskall i hvert glass.
Honningtoddy
Fremgangsmåte
Bland ingrediensene, unntatt vannet, i et høyt glass som tåler varme. Rør om med en langskaftet skje, og fyll opp med varmt vann.
Jägerte
Fremgangsmåte
Bland teen med alkoholen i en forvarmet mugge, eller et varmebestandig glass. Server drikken straks, og la hver enkelt sukre etter smak.
Varme føtter
Fremgangsmåte
Vodkagrogg
Fremgangsmåte
Bland ingrediensene i en kjele, og varm opp, skal ikke koke. Hell over i et krus eller et glass som tåler høy temperatur, og server straks.
Varmende appelsinmelk
Fremgangsmåte
Solbærtoddy pluss
Fremgangsmåte
Bland solbærsaften med konjakken i et stort varmebestandig glass. Hell i varmt vann, og server straks. En god drikk når man brygger på forkjølelse.
Whiskytoddy
Fremgangsmåte
Kryddersterk varmer
Fremgangsmåte
Hell rødvin, muscatell, Vermouth og angostura i en stor gryte og varm det opp langsomt. Tilsett rosiner, appelsinskall, kardemomme, nellik, finhakket syltet ingefær og kanelstang. Når drikken er varm (må ikke koke) tilsettes sprit, sukker og mandler. Varmes opp og serveres rykende varm.
Hjertevarmer
Fremgangsmåte
Krambambuli drinkoppskrift
Fremgangsmåte
Kok opp vannet. Legg tebladene i en kanne, og hell det kokende vannet over. La trekke i 5 minutter. Varm raskt opp rødvin med sitronskall, sitronsaft, kanel, og sil deretter teen i vinen. Sett den varme kjelen på et et egnet serveringsbord. Legg sukkerbitene i en sil, hold den over gryten, hell på cognac og tenn på. Når sukkeret har smeltet og rent ned i krambambulien, er drikken ferdig. Serveres i glass som tåler varme.
Se våre andre oppskrifter på varme drinker
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig