Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.
Hot Lumumba drinkoppskrift
Fremgangsmåte
Hot Lumumba er den varme versjonen av Lulumba som på merkelig vis har fått navn etter en afrikansk statsminister.
Smelt kokesjokolade på lav varme. Tilsett melk og varm opp til kokepunktet. Tilsett deretter rom, gjerne Havana Club Añejo 7 años. Ha eventuelt litt vispet krem på toppen.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
X-mas Coffee drinkoppskrift
Fremgangsmåte
- Ha sukker, kaffe og absolut i et rocksglass og rør godt.
- Hell forsiktig lettpisket fløte som er blandet med safran og litt sukker på toppen.
- Garneres med appelsinskall eller et dryss av safran.
Carajillo - servert varm - drinkoppskrift
Fremgangsmåte
- Hell brandy i et lite forvarmet glass. Avslutt med espresso.
- Serveres gjerne på en asjett med en sukkerbit eller to og et glass vann.
- Eller med en strimmel med appelsinskall.
Coretto
Fremgangsmåte
Hell sambucca i et lite forvarmet glass. Avslutt med espresso.
Serveres gjerne på en asjett med en sukkerbit eller to og et glass vann.
Jesper Linds Irish coffee
Fremgangsmåte
Ha whiskey og sukker i rødvinsglass,hell over god kaffe og rør godt!
Flyt forsiktig lettpisket fløte over en teskje på toppen.
Skal absolutt aldri serveres med sugerør eller teskje.
Her finner du mange oppskrifter på Irish coffee
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Finlandia Coffee
Fremgangsmåte
Bland vodka og multelikør i et kaffekrus. Rør inn den varme kaffen. Hell lett pisket fløte over baksiden av en skje slik at det legger seg som et lokk på toppen. Dryss over finhakkete multebær.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Irish Coffee for Two
Fremgangsmåte
Fordel Grand Marnier og sukker i to irish coffee glass, varmes i microovn. Flamber likøren, hell i kaffen til ca 2-3cm fra randen. Fordel whiskey mellom glassene og topp med pisket fløte.
Kvitfjell kaffe
Fremgangsmåte
Lages akkurat som den mer kjente Irish Coffee, men du bytter ut wiskey med overstående. Denne blir søt nok uten brunt sukker. Du kan selvfølgelig bruke sukker etter eget ønske. Toppes med krem og kanel. Serveres i Irish Coffee glass.