Blomkål - og potetsuppe
Fremgangsmåte
- Skrell og skjær poteter, løk og hvitløk i biter. Fres det i smør i en kjele uten at det tar farge.
- Bryt blomkålen i buketter, men legg noe til side for topping.
- Toppingen stekes i smør eller grilles og holdes varm.
- Hell på buljong eller kraft og tilsett blomkålen i kjelen.
- La den koke under lokk slik at den blir myk, ca. 10 minutter.
- Miks suppen glatt ved evt å la den gå i en blender eller food processor.
- Rør i osten og la den smelte.
- Smak til med salt og pepper.
- Hell suppen opp i boller og pynt med stekt/grillet blomkål og et dryss med paprika ved servering.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 244.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
Kanadiske blåbærpannekaker
Fremgangsmåte
Pisk eggene lett. Bland sammen alt det tørre og tilsett eggene, smeltet smør og melk.
Rør godt sammen til du har en glatt røre og la stå i noen minutter.
Hell en øse røre i stekepanna på middels varme og slipp 6-7 blåbær på hver pannekake. Stek dem i litt smør til de er gylne på begge sider og gjenta til du har brukt opp all røren.
Serveres rykende varme med friske blåbær og selvfølgelig lønnesirup.
Gode pannekakeoppskrfiter finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig