Blomkål - og potetsuppe

Antall porsjoner
Tilberedning
30 minutterIngredienser
- 4 stk
- 1 stk
- 2 stk
- 0.5 kg
- 1 l
- 4 ts
- 75 stk
- 0.5 ts
- 2 stk
- 0.5 ts
- 2 dl
Fremgangsmåte
- Skrell og skjær poteter, løk og hvitløk i biter. Fres det i smør i en kjele uten at det tar farge.
- Bryt blomkålen i buketter, men legg noe til side for topping.
- Toppingen stekes i smør eller grilles og holdes varm.
- Hell på buljong eller kraft og tilsett blomkålen i kjelen.
- La den koke under lokk slik at den blir myk, ca. 10 minutter.
- Miks suppen glatt ved evt å la den gå i en blender eller food processor.
- Rør i osten og la den smelte.
- Smak til med salt og pepper.
- Hell suppen opp i boller og pynt med stekt/grillet blomkål og et dryss med paprika ved servering.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 244.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Kanadiske blåbærpannekaker

Antall porsjoner
Tilberedning
35 minutterIngredienser
- 4 stk
- 6 dl
- 2 ts
- 6 ss
- 6 dl
- 3.5 ts
- 4 ss
- 1 stk
Fremgangsmåte
- Pisk eggene lett. Bland sammen alt det tørre og tilsett eggene, smeltet smør og melk.
- Rør godt sammen til du har en glatt røre og la stå i noen minutter.
- Hell en øse røre i stekepanna på middels varme og slipp 6-7 blåbær på hver pannekake. Stek dem i litt smør til de er gylne på begge sider og gjenta til du har brukt opp all røren.
- Serveres rykende varme med friske blåbær og selvfølgelig lønnesirup.
Gode pannekakeoppskrfiter finner du her