Vampyrblod til Halloween

Det er høytid for bøtter av blod, skjeletter og spindelvev, monstre og vampyrer, så inviter til Halloweenfest med vampyrblod i glasset.
Redaksjonen
30 Oktober 2009 - 12:00

Halloweenfeiringen har virkelig tatt av også her i Norge, og denne helgen kommer byen til å fylles av folk i de merkeligste kostymer i det den ene Halloweenfesten etter den andre går av stabelen.
 
I Stockholm kommer en av byens mest særegne barer til å være enda fullere enn vanlig denne helgen.
 
Nede i den mørke kjelleren i Östgötagatan 41 i Stockholm skal du ikke være skyggeredd, for mellom spindelvev og åpne kister serveres det drinker som Vampires Passion, Vampires Blood og Coffin Break.
 
Vampyrer har vært omspunnet med noe mystisk, skremmende og ofte sensuelt, og med Bram Stokers bok Dracula fra 1897 ble de tidligere folkelegendene vekket til live igjen.
 
I 2003 åpnet the Vampire Lounge i et kjellerlokale i Stockholm som allerede hadde den riktige atmosfæren.
 
Her serverer bartenderen Malin Berglund den ene bloddrypppende lekkerbiskenen etter den andre til sine gjester, og hva er vel bedre enn et iskaldt glass med vampyrblod i dag?
 
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Vampyrblod drinkoppskrift

Vampyrblod  drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Bland gin, blå curaçao, melonlikør, sourmix og appelsinjuice i en cocktailmikser (ikke blender). Alternativt kan du røre godt i et mikseglass.

Fyll et catalinaglass (et høyt champagneglass eller en liten ølpokal) med isbiter. Hell blandingen over.

Topp opp med Sprite og pynt med en sitronskive.
 
Dette er den perfekte drinken til Halloweenfesten.
 
Tips:
Sourmix lager du selv slik: 2 cl sitronsaft blandes med 2 cl sukker.
 
Tips:
Lag den som en bowle ved å øke mengden i form av antall porsjoner og server i cocktailglass.
 
Råvarer:

Sendt inn av Malin Berglund, the Vampire Lounge, Stockholm

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 05. mai

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her