Valgte Finny Sirevaag
Det er sjømatbedriften Finny Sirevaag som skal levere rå reker til årets Bocuse d´Or i Lyon.
Redaksjonen
21 Januar 2009 - 09:00
Ferske reker i lake fra Finny Sirevaag var det første sjømatproduktet i Norge som ble godkjent som Spesialitet av KSL Matmerk.
Nå skal den tradisjonsrike sjømatbedriften levere rå reker til Bocuse d´Or i Lyon i slutten av januar.
Nytt produkt
- Vi skal levere et nytt produkt i en ny forpakning, sier salgs- og markedssjef Odd Strand i en pressemelding.
Rekene blir fanget i Nord-Atlanteren. De blir sortert og frosset senest en time etter at de har blitt fisket.
Deretter blir de pakket direkte ned i eksklusive esker ombord på reketrålerne.
Gir muligheter
Til sammen ventes det over 1 100 pressefolk til verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d´Or.
- Leveransen gir store kommersielle muligheter. Deltagelsen her bygger merkevaren vår. Vi får sette logoen til Bocuse D´Or på alle våre produkter for å vise at vi er leverandør, sier Brita Kroslid, daglig leder i Finny Sirevaag.
Nettverk
Finny Sirevaag leverer 72 kg reker til 24 kokker. De sender også ut prøveleveranse til kokkenes forberedelser i forkant av konkurransen.
Også et et nettverk av 25 restauranter i Lyon, flere med Michelin-stjerner, skal bruke de samme råvarene før, under og etter konkurransen.
Renessanse
- Produktet vi leverer har vi hovedsakelig sendt til Japan. Men nå blir dette produktet også lansert her i Europa. Rå reker kommer til å få en renessanse innenfor gourmetrestauranter. Kaldtvannsreker har en annen smak og konsistens enn varmtvannsreker, sier Odd Strand.
Forsiden akkurat nå