Drikke
Utnytt alle mulighetene Apéritifs Polliste byr på

Utnytt alle mulighetene Apéritifs Polliste byr på

Her finner du tips og råd som gir deg enda større utbytte av Pollisten. Råd om hvordan du kan søke etter det du er på jakt etter, om hvordan du kan bestille fra polet, og eksempelvis hvilken temperatur vinen skal ha.
Redaksjonen
01 Januar 2015 - 11:00

Bestill det du trenger fra Polet

Apéritif tilbyr gratis e-postbestilling fra egen pc direkte til Vinmonopolet, uansett hvor i landet ditt nærmeste utsalg ligger. Velg varene du ønsker i Apéritifs Polliste og trykk "Bestill". Etter at du har fylt ut det ferdige ordreskjemaet med dine personlige opplysninger, velger du om varene skal hentes eller sendes. Du kan selvfølgelig bestille flere typer vin, brennevin eller øl samtidig.

Les om betingelsene for e-postbestilling

Proffe smakere

Apéritifs profesjonelle smakere har testet en stor del av vinene, brennevinet og ølet som er listet i Pollisten. Disse er gitt karakterer i form av poeng. Der våre smakere mener at kvaliteten i forhold til pris er svært gunstig, er produktet merket med godt eller meget godt kjøp.

Søketips i Pollisten

Du har riktig mange muligheter når du søker i Pollisten. Til høyre for selve søkefeltet finner du en nedtrekksliste. Der bestemmer du om du skal søke etter en bestemt vin, en vin som eksempelvis passer til torsk, etter et produkt som har oppnådd en bestemt poengsum. Du kan også søke slik at du får opp de dyreste vinene på topp eller de billigste.

Vinmonopolet har i sine prislister lagt til et såkalt "variantnummer" i slutten av selve varenummeret. Eksempelvis 5555501, der 01 står for normal (75cl). Andre varianter er 02, 05, 06, 08. På våre sider må du søke på hele varenummeret. 

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Hver tirsdag, får du som abonnerer på Ukens vin, en e-post rett i innboksen din på pc-en, mobilen eller lesebrettet. Selvfølgelig helt gratis. Og ikke minst, du får den én dag før alle andre kan lese om den på nettsidene til Apéritif.

Det er Apéritifs fagredaktør Aase E. Jacobsen som håndplukker og smaker seg frem til hvilke viner du bør kjøpe. Hun har meget lang erfaring som vinanmelder og har arbeidet blant annet for vg.no og en rekke andre publikasjoner på nett og papir. Jacobsen er også ansvarlig for å finne frem til Godbitene i Pollisten. Bestill gratisabonnement her

Tips om Godbiter som nyhetsbrev

Hver torsdag, får du som abonnerer på Godbiter i Pollisten en e-post rett i innboksen din. Selvfølgelig helt gratis. Og ikke minst, du får den én dag før alle andre kan lese om den på nettsidene til Apéritif.

Bestill gratisabonnement her

Gratis drink som nyhetsbrev

Hver fredag får du en drink servert som nyhetsbrev. Alt du eventuelt trenger å kjøpe inn og en detaljert beskrivelse av fremgangsmåten følger med. Bestill gratisabonnement her

De siste nyhetene fra Vinmonopolet

Hver gang Vinmonopolet slipper nye viner, brennevin og annet snadder, er våre profesjonelle smakere på plass og tester for deg.

Slik blir den omfattende Pollisten oppdatert

Pollisten oppdateres daglig ved at Vinmonopolets API avleses. Dermed er priser og årganger oppdatert i henhold til det som er meldt inn hos Vinmonopolet. Det kan derfor være at årgangen i tittelen på produktet ikke stemmer 

Produkter som ikke lenger er i salg er merket utsolgt. Tidligere utgåtte produkter er merket på samme måte. Det gjelder også produkter tilhørende spesialutvalget all den tid de ikke kan bestilles, men kan kun kjøpes ved å oppsøke en av de sju spesialpolutsalgene.

En del av de testede produktene vil du finne i Bestillingsutvalget. Polets fullstendige varekatalog kan du laste ned via nyhetslenken rett ovenfor.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her