Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 07. mars

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter
Foto: (Istock, Aleksandr_Vorobev)

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter

Smak mat og vin i kombinasjon med sommelier og tidligere kokk på Noma, Thea Engvik, som guider deg gjennom kvelden.
26 November 2024 - 11:53

    Den 07. mars inviteres du til en spennende vinsmaking ledet av Thea Engvik, hvor hun vil lære og la deg utforske 6 stiler av pinot noir. Pinot noir er en drue som er en favoritt hos mange på grunn av sin elegante og komplekse karakter – og den er veldig matvennlig! Lær deg mer om denne spennende druesorten og se hvordan vinene matcher med ulike retter. Denne kvelden vil du få smake pinot noir fra England, Frankrike, Tyskland, USA og New Zealand. Kjøkkenteamet på ASIA Aker Brygge vil sammen med Thea, sette sammen tre småretter som harmonerer perfekt med vinene som serveres, slik at du får en magisk smaksopplevelse.

    Thea Engvik er utdannet ved den prestisjefylte Le Cordon Bleu i Paris, og sommelier fra Beverage Academy i Oslo. Med erfaring som kokk fra restaurantene Noma og Maaemo, begge med tre Michelin-stjerner, bringer hun ikke bare imponerende faglig kompetanse, men også sitt gode humør og lidenskap for vin. På instagram-kontoen theasmaker deler hun av sin kunnskap på en enkel og morsom måte, noe hun også skal gjøre for oss denne kvelden.

    Thea Engvik guider deg gjennom kvelden. Foto: Joakim Haga

    ASIA Aker Brygge holder til i hjertet av Oslo, og lager mat basert på det sørøst-asiatiske kjøkken. De tilbyr de 20 prosent rabatt på mat hvis dere ønsker å bestille mer mat etter smakingen. Booking gjøres på ASIAs nettside ved å booke bord med kommentar aperitif 20%.6 stiler pinot noir.png [35.72 KB]OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Hvis du har allergier, er du nødt til å melde ifra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde ifra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

    Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
    Annonse

    Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

    Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11

    Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
    Dagens rett

    Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

    Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Dagens rett

    Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
    Dagens rett

    Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

    Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

    Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
    Ukens drink

    Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

    Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

    Les hele saken

    Artikler detail - section 11 Ukens vin

    Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
    +

    Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

    Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

    Les hele saken
    Forsiden akkurat nå
    Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
    Dagens rett

    Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

    Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 2

    Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
    Dagens rett

    Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

    Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 3

    Moden barbaresco til knallpris
    +
    Godbiter i pollisten

    Moden barbaresco til knallpris

    11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 4

    Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
    +
    Ukens vin

    Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

    Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 5

    Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
    Dagens rett

    Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

    Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

    Les hele saken

    Forsiden akkurat nå - 6

    Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
    Ukens drink

    Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

    Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

    Les hele saken
    Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
    Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her