Dagens rett

Foto: (Matprat/Mari Svenningsen)
Stek en schnitzel med italiensk vri
Hvorfor ikke servere schnitzlene med en italiensk vri i dag, for risotto er mye enklere å lage enn det mange tror.
02 November 2010 - 02:00
Det er nok mange som går glipp av noen fantastiske måltider fordi de tror at risotto er vanskelig å lage. For selv om det tar litt tid er det faktisk svært enkelt.
Schnitzel med spinatrisotto

Fremgangsmåte
- Skyll spinaten og damp den i vann til den faller sammen (trengs ikke ved bruk av frossen spinat).
- Press ut vannet svineschnitzel (flatbiff av svin i ½ cm tynne skiver)flatbiff av svinog kjør den til en puré i en food processor eller med en stavmikser.
- Finhakk rødløk og hvitløk. Fres det i en gryte med olje til løken er myk. Ha i risottorisen.
- Hell 1 dl buljong/kraft i gryten. Kok opp og rør til risen har absorbert væsken.
- Forsett på samme måte med 1 dl buljong/kraft av gangen til risen er myk og kremete. Bland inn spinat, basilikum og parmesan mot slutten.
- Ha gjerne i litt smør helt til slutt og smak til med salt og pepper.
- Del opp flatbiffen i ½ cm tykke skiver.
- Krydre schnitzlene med salt og peppermiks. Stek dem i varm panne med olje ca. 1-2 minutt på hver side.
Server schnitzlene med risottoen ved siden av.
Vi byr på flere delige retter med schnitzel
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 389.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå