Monte da Penha 2010 byr på god saftighet, god mykhet men også fine tanniner. En super matvin til januarmenyens magrere retter, eller når du bare vil ha et glass rødvin i sofakroken.
Til å være så rimelig er den overraskende velmodnet. Seks år er gått siden den var i produsentens kjeller. Det kunne bare vært mulig med en vin fra en av Portugals utkanter. Portalegre er en slik som fortsatt har masse god vin å by på, og til utrolig gode priser, men som aldri helt slår an på toppen av salgsstatistikken.
Etter min mening skyldes det nok at området fortsatt er en bakevje og ikke er truffet av trenden med å lage stadig søtere viner, som preger en del av de andre volumorienterte delene av landet. Og godt er det, for da dukker perler som dette opp fra intet. Viner som er klassiske i stilen med lite bruk av ny eik, eller eik overhodet. Ofte brukes det tradisjonelle lagares, sementtankene, til gjæring. Så ikke i dette tilfellet, for Monte da Penha er gjæret og modnet i ståltanker, bortsett fra 30 prosent som har vært innom fransk eik.
Denne produsenten fra Portalegre kommer med en ny vin i basis senere denne uka
Monte da Penha holder til ganske høyt i Portalegre- og Alentejo-landskapet, ved 450-550 m.o.h. og det er høyden som gjør at man oppnår god friskhet i vinene i denne ellers så solfylte delen av Portugal.
Les mer om Alentejos utfordringer og muligheter
Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev