Ukens vin
Knallkjøp fra det nye Spania

Knallkjøp fra det nye Spania

Isaac Fernandez er en av de nye stjernene på den spanske vinhimmelen og de to vinene han sender til Norge, gir begge imponerende mye vin for pengene.
Aase E. Jacobsen
15 Mars 2018 - 01:00

Legado del Moncayo Garnacha 2016 er i siste årgang ut en veldig god representant for druen garnacha og ikke minst for Campo de Borja i Aragon, som til tross for at området er nabo til Rioja så er berømmelsen en annen. Den er stofflig og konsentrert med mye smak av både jordsmonn og kjøttfull frukt. En solid vin nå som grillsesongen nærmer seg og ikke minst til den forestående påsken med alle dens gode lamme- og viltmiddager.

Storebror Legado del Moncayo Montana Garnacha Old Vines 2016 er laget av druer fra enda eldre vinstokker og vinmarker litt høyere i landskapet - derfor navnet Montana. Forskjellen det gir er en noe større konsentrasjon samt at den har et kortere opphold i fat før flasketapping. Bruksområdet er det samme, du får bare litt mer av alt, og ikke minst en litt bredere smaksprofil på grunn av fatmodningen. Men vi snakker altså ikke om eikepreg i vanlig spansk forstand, for fatkarakteren er svært godt integrert i den rike frukten.

Gamle vinstokker gir spesielt gode resultater.

Campo de Borja har et kontinentalt klima som betyr høye temperaturer om sommeren. Noe som reguleres av høyden over havet, samt ikke minst at kjøligere år som 2016 gir en friskere fruktkarakter.

Vinmarkene som druene er hentet fra ligger ved foten av Moncayo-fjellet - en utdødd vulkan - som har trukket til seg flere visjonære vinmakere. Det er kombinasjonen av høyde over havet – opp mot 750 m.o.h. – et sterkt og karrig kalk- og jernholdig jordsmonn og druen garnacha, som er trylleformularet.

Se alle vinene på polet fra Moncayo-fjellets skråninger

Ukens viner er signert Isaac Fernandez som har skapt seg et navn fra Ribera del Duero og Toro hvor han jobbet for blant andre Mauro. Han har sammen med den amerikanske importøren Aurelio Cabestrero laget et firma, Isaac Fernandez Seleccion, som leter etter tilsvarende området med uutnyttet potensial.

Isaac Fernandez i Campo de Borja.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her