Ukens vin
Knallgod billigvin til grillmaten

Knallgod billigvin til grillmaten

Denne sørfranske rødvinen smaker helt supert til grillmaten samtidig som den skiller seg godt ut blant polets billigste viner.
Aase E. Jacobsen
15 Juli 2016 - 17:01

Vinitrio La Fleur des Pins Marselan 2015 er fyldig og leskende med god mørk frukt, urter og en touch av lakris. Den matcher derfor de fleste urtemarinerte kjøttstykker av lam eller storfe fra grillen med godt tilbehør, selvsagt også burgere. Men den må ikke ha kjøttfølge. Den bløte og leskende smaken gjør at også grønnsaker fra grillen eller ovnen går utmerket til.

Forkastet på grunn av lav ytelse 

Druen marselan er ikke hverdagskost. Og det til tross for at krysningen mellom cabernet sauvignon og grenache i sin tid ble «konstruert» nettopp for å lage volumviner. Denne strategien for etterkrigstidens Languedoc-Roussillon viste seg senere som kjent å være totalt feilslått.

Les mer om hva produsentene har gjort for å satse på kvalite

Først i dag har Languedoc-Roussillon helt og holdent kommet seg ut av dette sporet, og med det er også marselan blitt friskmeldt. For det viste seg nemlig at den ikke produserte like mye som ønsket og ble derfor strøket fra listen over høytytende druesorter før den fikk noen særlig utbredelsen. Det er også grunnen til at den i dag er tatt inn i varmen igjen.

Sjelden som endruevin

Marselan gir riktignok store drueklaser, men små druer, noe som sikrer konsentrasjon og ikke minst tanniner. Kombinasjonen av to druene cabernet sauvignon og grenaches egenskaper gir interessante viner. Selv har jeg til gode å smake en mer påkostet versjon av denne druen, men det kommer sikkert. Som endruevin er den nemlig fortsatt relativt sjelden. Det gjør ukens vin ekstra verd å snuse på.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her