Ukens vin
Knallgod billigvin til grillmaten

Knallgod billigvin til grillmaten

Denne sørfranske rødvinen smaker helt supert til grillmaten samtidig som den skiller seg godt ut blant polets billigste viner.
Aase E. Jacobsen
15 Juli 2016 - 18:01

Vinitrio La Fleur des Pins Marselan 2015 er fyldig og leskende med god mørk frukt, urter og en touch av lakris. Den matcher derfor de fleste urtemarinerte kjøttstykker av lam eller storfe fra grillen med godt tilbehør, selvsagt også burgere. Men den må ikke ha kjøttfølge. Den bløte og leskende smaken gjør at også grønnsaker fra grillen eller ovnen går utmerket til.

Forkastet på grunn av lav ytelse 

Druen marselan er ikke hverdagskost. Og det til tross for at krysningen mellom cabernet sauvignon og grenache i sin tid ble «konstruert» nettopp for å lage volumviner. Denne strategien for etterkrigstidens Languedoc-Roussillon viste seg senere som kjent å være totalt feilslått.

Les mer om hva produsentene har gjort for å satse på kvalite

Først i dag har Languedoc-Roussillon helt og holdent kommet seg ut av dette sporet, og med det er også marselan blitt friskmeldt. For det viste seg nemlig at den ikke produserte like mye som ønsket og ble derfor strøket fra listen over høytytende druesorter før den fikk noen særlig utbredelsen. Det er også grunnen til at den i dag er tatt inn i varmen igjen.

Sjelden som endruevin

Marselan gir riktignok store drueklaser, men små druer, noe som sikrer konsentrasjon og ikke minst tanniner. Kombinasjonen av to druene cabernet sauvignon og grenaches egenskaper gir interessante viner. Selv har jeg til gode å smake en mer påkostet versjon av denne druen, men det kommer sikkert. Som endruevin er den nemlig fortsatt relativt sjelden. Det gjør ukens vin ekstra verd å snuse på.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her