Ukens vin
Hekta på pinot noir, men synes det er dyrt? Da må du prøve denne

Hekta på pinot noir, men synes det er dyrt? Da må du prøve denne

Denne herlig vinen er et supert bevis på at Tyskland kan lage prisgunstig pinot noir i sin helt egne stil uten å drepe den med eik.
Aase E. Jacobsen
09 Juli 2016 - 01:05

Hofgarten Pinot Noir Baden 2014 kommer fra et område som ikke har vært blant mine favoritter for pinot noir.

Dette er Baden-vinene som er og har vært i salg på polet

Baden er rett og slett for varm etter min mening til å alltid yte denne delikate druen rettferdighet samtidig som produsentene har hatt en lei tendens til å overeike.

Vulkansk jordsmonn

Den gang ei når det kommer til denne vinen som riktignok har ett år i fat bak seg, men da er det snakk om store gamle fat som ikke setter smak på vinen. Dessuten er den mye billigere enn de fleste andre Baden-pinot noir-er. Hofgarten er rimeligste nivå for produsenten med det fiffige navnet Weing. Freiherr von Gleichenstein.

Hoffvinene lages neppe av deres beste druer, derimot av en blanding av druer fra vinmarker med henholdsvis avleiringsjord og det for Baden så typiske vulkanske jordsmonnet. Det siste gir betydelig mer kraft til den endelige vinen siden jordsmonnet magasinerer ekstra mye varme, noe som er årsaken til at områdets beste pinot noir-er ofte har høy modning og tilsvarende høy alkohol.

Fra Gleichensteins vinmarker.

 

Kjølig(ere) årgang

Men siden 2014 er en kjøligere årgang, får du i glasset en vin med ikke altfor moden frukt, 13 prosent alkohol og ikke minst veldig god syre. Det tjener denne vinen på.

I juli er det kommet mange spennende pinot noir-viner i basisutvalget

Den er saftig, krydret, leskende og fruktig med god sødme og flott frukt. En vin som dessuten smaker veldig godt lett avkjølt til alt fra salater med kjøtt til grillet lam eller svin. Den er også et godt alternativ for den som ikke liker rosévin. Her får du nemlig alle rosévinens leskende egenskaper samtidig som det er snakk om en helstøpt rødvin.

Det er Johannes og Christina von Gleichenstein som driver vingården i dag. Foto: admin

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her