Ukens vin
For 120 og 137 kroner får du svært god vinkvalitet – signert en levende legende

For 120 og 137 kroner får du svært god vinkvalitet – signert en levende legende

Det er selveste Dirk Niepoort som leverer innmaten til disse vinene som alle er knallgodt priset.
Aase E. Jacobsen
27 Februar 2018 - 13:45

Trenger du en rimelig vin allerede i dag, bør du gå for Niepoort Dao Rotulo Touriga Nacional 2015, for den finnes i samtlige polutsalg (bortsett fra de ni minste). Da får du ikke bare en presentabel flaske å sette på matbordet eller ta med som gave til vertskapet, men også veldig godt innhold.

Vi snakker om en innsmigrende vin med en nærmest uimotståelig karakter, med toner av mørke bær og sjokolade, fin friskhet og god munnfølelse. Perfekt som kosevin eller til biffen.

Den finnes også i en litt annen boksutgave, Niepoort Dão Rótulo 2015, hvor portvinsdrue nummer en touriga nacional har fått følge av jaen og alfrocheiro preto. Det har gitt en litt saftigere vin, men som like fullt har noe å gjøre sammen med mat. Perfekt til en enklere kjøttgryte. Flaskeversjonen av denne finnes ikke lenger.

Lovende område

Det gjør derimot en knallgodt priset hvitvin. For 120 kroner får du med Niepoort Dão Rótulo Branco 2015 en virkelig kul hvitvin med god syrefriskhet, fin mineralkarakter og bra intensitet i frukten. Og herlige 12,5 prosent alkohol. Den har dessuten et godt lagringspotensial. For bak denne etiketten skjuler det seg en særportugisisk druemiks av encruzado, kjent for sin lagringsdyktighet, borrado das moscas (som betyr flueskit, men druen er også kjent som bical), rabo de ovelha (sauehale) og cerceal som ikke er det samme som sercial på Madeira.  Men derimot som de andre svært lokale druer.

Dirk Niepoort er en av portugisisk vinindustris fremste ambassadører - og en levende legende.

Disse vinene kommer altså fra Dirk Niepoorts satsing i Dão – området som er et av de mest lovende i Europa når man ser på forholdet mellom pris og kvalitet og ikke minst potensial.

Se alt vi har skrevet om Dão

Det er selvsagt derfor denne visjonære vinmakeren har valgt seg ut Dão etter å ha gjort rent bord i Douro.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her