Bunn:
Bland hvetemel og sukker. Smuldre smør inn. Kna inn vann slik at deigen blir glatt. Sett kaldt i 30 minutter.
Tips:
Du kan bruke ferdig paibunn fra butikken.
Press deigen i en hjerteformet springform. La det bli en kant på ca 3 cm. Stekes ved 200 grader i 10 minutter. Avkjøl.
Vaniljekrem:
Pisk kesam luftig med lime. Pisk kremfløten stiv med melis og brett kesamen inn i kremen. Sett kaldt.
Gele til bringebærlokk:
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Rør ut melis i kokende vann. Rør deretter inn gelatin. La stå på benken i romtemperatur slik at den ikke stivner.
Marsipanbånd:
Hvis du vil ha rød ring, kan du bruke farget marsipan eller farge den selv. Kjevle den deretter ut, gjerne på et bakepapir eller silikonmatte. Skjær ut et bånd på minst 70 cm x 6 cm.
Montering:
Løsne forsiktig bunnen fra formen og legg den på et kakefat. Hell kremen oppå paibunnen. Legg marsipanbåndet rundt kaken. Det kan være greit å ha fire hender til akkurat dette.
Legg bringebærene som er delt i to (hvis de er store) tett i tett. Dryss over melis hvis de er litt sure (eller klar likør). Fordel gelatinen over. Glatt over med en spatel el bred kniv som du dypper i kokende vann. Sett kaken kaldt i minst 15 minutter.
Tips:
Du kan godt bruke friske jordbær. De bør deles i fire hvis de er store. Gi de et ekstra dryss med melis hvis de er sure.
Pynt med mynteblader.
Tips:
Du kan også lage denne i mini hjerteform. Da holder oppskriften til 2 kaker.
Her er oppskriften på en annen veldig lettvint hjertekake
Vi har enda flere supre oppskrifter på pai
Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev
Få ukens kake som nyhetsbrev