Litt kokesjokolade og valnøtter er alt som skal til for å gi banankaken det lille ekstra. Du kan selvsagt bruke andre typer nøtter eller mandler, eller droppe dem helt. Glasuren velger du selv etter smak eller hva du har i skapet.
Ukens kake
Saftig banankake med sjokolade og valnøtter
Foto: (DebbiSmirnoff)
Utrolig hvor mye godt du kan få ut av en overmoden banan
Det kastes altfor mye banan som egentlig er perfekt moden. I hvert fall er de perfekte til å bruke i kaker eller brød. Bare prøv denne oppskriften.
Aase E. Jacobsen
04 Oktober 2018 - 12:00
Saftig banankake
Fremgangsmåte
Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
Rør inn oljen litt og litt om gangen. Bland mel og bakepulver og vend det i eggedosisen.
Mos bananen og rør til luftig og bland den i røren sammen med den finhakkede sjokoladen og valnøtter.
Hell i godt smurt form på 22-24 cm.
Steikes ved 200 grader (190 ved varmluft) i ca 45-50 min. Sjekk med en trepinne at kaken er gjennomstekt. Den skal være tørr i tuppen.
Tips: Du kan godt bruke smeltet smør eller margarin i stedet for olje.
Tips: Pynt kaken med pisket krem eller kremostglasur og valnøtter.
Tips: Du kan erstatte valnøttene med hasselnøtter og bruke melkesjokolade for en mildere karakter.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
ItaliaVolum: 0.50 l Pris: 449.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
Forsiden akkurat nå