Ukens kake

Saftig banankake med sjokolade og valnøtter

Utrolig hvor mye godt du kan få ut av en overmoden banan
Foto: (DebbiSmirnoff)

Utrolig hvor mye godt du kan få ut av en overmoden banan

Det kastes altfor mye banan som egentlig er perfekt moden. I hvert fall er de perfekte til å bruke i kaker eller brød. Bare prøv denne oppskriften.
Aase E. Jacobsen
04 Oktober 2018 - 12:00

Litt kokesjokolade og valnøtter er alt som skal til for å gi banankaken det lille ekstra. Du kan selvsagt bruke andre typer nøtter eller mandler, eller droppe dem helt. Glasuren velger du selv etter smak eller hva du har i skapet. 

Se våre andre oppskrifter på banankake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Saftig banankake

Saftig banankake

Fremgangsmåte

Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
 
Rør inn oljen litt og litt om gangen. Bland mel og bakepulver og vend det i eggedosisen.
 
Mos bananen og rør til luftig og bland den i røren sammen med den finhakkede sjokoladen og valnøtter.
 
Hell i godt smurt form på 22-24 cm. 
 
Steikes ved 200 grader (190 ved varmluft) i ca 45-50 min. Sjekk med en trepinne at kaken er gjennomstekt. Den skal være tørr i tuppen.
 
Tips: Du kan godt bruke smeltet smør eller margarin i stedet for olje.
 
Tips: Pynt kaken med pisket krem eller kremostglasur og valnøtter.  
 
Tips: Du kan erstatte valnøttene med hasselnøtter og bruke melkesjokolade for en mildere karakter. 
 

 

Sendt inn av Elisabeth Øverås Daae

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her