- Paideig:
Smøret og vannet skal være så kaldt som mulig.
- Ha hvetemel og sukker i en bolle og ha i terninger av det kalde smøret, kna sammen til du får en finsmulete konsistens.
- Ha i litt og litt vann til deigen så vidt kommer sammen, men ikke er klebrig. Dekk deigen med plastfilm og la ligge kaldt i minst 30 minutter mens du lager fyllet.
- Trykk ut deigen i en stor paiform eller porsjonsformer. Dekk paiskallet med bakepapir og legg tørre erter oppå. Forstek i ovn på 175 grader i 10 min.
- Søtpotetfyll:
Skrell og del sørpotetene i biter. Kok møre, hell av kokevannet og avkjøl.
- Ha i en bolle med sukkeret og mos til jevn masse. Ha i ett egg av gangen og miks videre.
- Tilsett Viking-melk og romtemperert smør, vaniljesukker og kanel og bland til jevn masse.
- Sikt i maizenna og bakepulver til slutt og rør jevnt.
Tips:
Hvis søtpotetsfyllet er fast og tørt, kan du droppe maizenna, også bakepulver. Da blir det litt mer kompakt.
Hell fyllet over det forstekte paiskallet og pensle kantene med sukkervann. Stek ved 175 grader i 40 minutter til fyllet har stivnet.
Dryss eventuelt over mini-mokkabønner eller annen sjokoladepynt.
Server avkjølt med pisket krem.
Tips: Halverer du oppskriften, rekker den til den minste kakeformen (20 cm).
Tips: Du kan selvsagt bruke ferdig paideig, men også den lønner seg å forsteke.
Prøv denne lettlagde kalkunretten til middag og server søtpotetpaien som dessert
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få ukens kake som nyhetsbrev