I Italia lages tiramisu med fingerkjeks, men hvis du nå ser ut som et spørsmålstegn er det ingen grunn til panikk. Fingerkjeks kan enkelt og greit erstattes med et godt gammeldags sukkerbrød.
Det er mange teorier om hvor tiramisu kommer fra. En av de mest seiglivede er at denne desserten ble funnet opp på 1600-tallet, og at den var spesielt populær blant dem som underholdt hoffet.
Denne historien er etter alt å dømme ren fantasi. Faktisk er ikke tiramisu nevnt i skriftlige kilder før på 1980-tallet.
Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev
Enkel og rask tiramisu
Fremgangsmåte
Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør glatt.
Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Bland eggehvitene og konjakken forsiktig med ostekremen.
Bland kaffe og marsalavin.
Legg et lag med krem i bunnen av en serveringsskål. Dypp fingerkjeksene raskt i kaffeblandingen (pass på så de ikke blir for bløte) og legg dem på kremen.
Legg et nytt lag med krem, deretter et nytt lag kjeks og avslutt med et lag krem.
Dryss revet sjokolade og kakaopulver på toppen og avkjøl ca. 1 time før servering.
Tips: Hvis du ønsker det lille ekstra kan du ha litt revet sitron- eller appelsinskall i ostekremen.
Tips: Det er ikke noe i veien for å ha litt kakao og sjokolade mellom lagene
Se våre andre oppskrifter på tiramisu
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG