Ukens kake

Tiramisu

Slik lager du dessertfavoritten tiramisu

Slik lager du dessertfavoritten tiramisu

Tiramisu er italiensk og betyr trekk meg opp. Det er da også en oppkvikkende sak, full av sukker og kruttsterk kaffe som den er.
05 Mars 2017 - 12:44

I Italia lages tiramisu med fingerkjeks, men hvis du nå ser ut som et spørsmålstegn er det ingen grunn til panikk. Fingerkjeks kan enkelt og greit erstattes med et godt gammeldags sukkerbrød.

Desserter med espressokaffe

Det er mange teorier om hvor tiramisu kommer fra. En av de mest seiglivede er at denne desserten ble funnet opp på 1600-tallet, og at den var spesielt populær blant dem som underholdt hoffet.

Denne historien er etter alt å dømme ren fantasi. Faktisk er ikke tiramisu nevnt i skriftlige kilder før på 1980-tallet.

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Enkel og rask tiramisu

Enkel og rask tiramisu

Fremgangsmåte

Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør glatt.

Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Bland eggehvitene og konjakken forsiktig med ostekremen.

Bland kaffe og marsalavin.

Legg et lag med krem i bunnen av en serveringsskål. Dypp fingerkjeksene raskt i kaffeblandingen (pass på så de ikke blir for bløte) og legg dem på kremen.

Legg et nytt lag med krem, deretter et nytt lag kjeks og avslutt med et lag krem.

Dryss revet sjokolade og kakaopulver på toppen og avkjøl ca. 1 time før servering.

Tips: Hvis du ønsker det lille ekstra kan du ha litt revet sitron- eller appelsinskall i ostekremen.

Tips: Det er ikke noe i veien for å ha litt kakao og sjokolade mellom lagene

Se våre andre oppskrifter på tiramisu 

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Se flere nyttige kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her