Del cocktailbær i to, grovhakk dadler (uten stein) og valnøtter.
Tips:
Hvis du ikke får tak i ekte cocktailbær (maraschino-kirsebær) kan du bruke annen nedlagt eller myk tørket frukt, som aprikoser, eller tørket rød frukt som tranebær som du bløtlegger først i litt kokhett vann.
La alt trekke i whisky over natten. Bruk et glass eller bolle med lokk.
Rør smør og sukker til det er hvitt og luftig i miksmasteren.
Tilsett én eggeplomme av gangen og rør godt mellom hver.
Bland bakepulver og muskat i melet og sikt inn vekselvis med frukt- og nøtteblandingen.
Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn i røren. Hell røren i en stor eller to små godt smurte randformer (eller brødformer) og stek dem på nederste rille ved 150 °C i ca. 1½ time.
La kakene stå noen minutter i formen før den avkjøles på rist.
Whiskykaken egner seg godt for frysing, men holder seg veldig lenge i kjøleskapet (den blir bare bedre og bedre).
Tips:
Restene kan smuldres opp i stekes i smør i panne og serveres med iskrem.
Har du lyst på en annen kake finner du veldig mange oppskrifter her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev