Franskmennene kaller denne frosne eggekremen for parfait og italienerne semifreddo. Forskjellen til iskrem er at parfaiten er litt mer kornete, og det skyldes måten den lages på. Det vil si at den ikke tilberedes i en iskremmaskin hvor massen er i bevegelse under innfrysing. Dermed oppnås en perfekt kremete konsistens. Du kan selvsagt redusere den kornete følelsen ved å røre i massen noen ganger mens den fryser inn, men det er en smaksak.
Ukens kake
Lag en litt annen type iskrem
Parfait er superdeilig i sommervarmen. Her er oppskriften.
Aase E. Jacobsen
17 Juni 2016 - 11:04
Parfait
Fremgangsmåte
- Pisk eggeplommene til tykt skum over varmebad.
- Varm/brun sukkeret til karamell i en kjele og spe det inn i eggeplommene. Pisk røren til den er kald.
- Stivpisk fløten og elt den inn i egg-/sukkerblandingen. Tilsett smak, for eksempel 2 ss krokan, 1/4 ts vaniljefrø, 1 ss cognac, 1 ss likør, 1 ss sitron, 1-2 ss fruktpure, 1/4 ts kanel, 2 ss hakkete mandler for å nevne noe.
- Sett i fryseren. Sjekk og eventuelt rør etter en og to timer.
- Ha den stivnede parfaiten i porsjonsskåler og pynt med mangoterninger eller friske bær.
Du kan også prøve en av våre iskremoppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 319.90 kr Basisutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
Forsiden akkurat nå