Tilbudet av gode norske poteter er heldigvis for oppadgående, og da blir det enda viktigere å ta vare på restene. At du kan lage en dessertkake av potetene, er kanskje ikke det første du tenker på, men denne luftige baksten med den syrlige sitronsausen er en veldig god avslutning på måltidet.
Potetterte med sitronsaus
Kokte poteter blir til den deiligste kake
Potetterte med sitronsaus
Fremgangsmåte
Skåld og mal mandlene. Rør margarin og sukker lyst og luftig. Bland inn eggeplommene og rør godt.
Mos eller riv potetene og bland dem i sammen med mandlene og sultanarosinene. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig i til slutt. Fyll røren i smurt form, 22-24 cm i diameter, og stek ved 175 C i ca 1 time. Prøv med stekepinne om den er gjennomstekt.
Rør eggeplommene godt opp med melis til sitronsausen. Tilsett sitronsaft og revet skall. Stivpisk fløten og bland inn til slutt. Dryss gjerne over litt revet sitronskall. Server potetterten lunken med sitronsaus.
Tips:
Du kan også dekke kaken med melis utrørt i sitronsaft. Pynt med hakkete mandler. Eller server vispet seterrømme ved siden av.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG