Bland solbær og melis og la stå mens du lager kaken.
Pisk smør og sukker hvitt med en miksmaster. Tilsett eggene ett av gangen mens du pisker videre ved litt lavere hastighet.
Bland de tørre ingrediensene. Sikt inn i egg-smør-sukker-miksen vekselvis med yoghurt. Vend inn solbærene i kakedeigen slik at du får en lett marmorering.
Smør en kakeform på 22 cm og helldeigen oppi. Stek ved 175 grader i 45-55 minutter. Bruk en trepinne for å teste at kaken er gjennomstekt, men fortsatt fuktig.
Server med pisket krem og friske solbær.
Tips:
Du kan fint bruke syltetøy i denne oppskriften. Reduser i så fall sukkermengden med 0,5 dl. Og melisen dropper du helt.
Tips:
Hvis du foretrekker lettrømme eller kesam framfor gresk yoghurt, er det gode erstatninger.
Lyst på en annen deilig kake da finner du flere hundre oppskrifter her
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få ukens kake som nyhetsbrev
Her får du svært så praktiske kokketips