Gjærdeig:
Smelt smør (eller margarin), tilsett vann og varm blandingen til ca. 35 grader. Rør ut gjæren i blandingen. Ha i resten av ingrediensene og elt deigen godt i kjøkkenmaskin, først sakte i 6 minutter, før du kan skru opp hastigheten de siste 6 minutter. Bland i rosinene det siste minuttet. Deigen skal være glatt og blank når den der ferdig. Tilsett evt. litt mer mel til deigen slipper bollen.
Hev deigen på et lunt sted til dobbel størrelse i ca. 60 minutter.
Smørkrem (remons):
Bland smør (eller margarin), sukker, kanel og eplemos og pisk i 5 minutter i en kjøkkenmaskin.
Tips: I stedet for eplemos kan du bruke aprikosmarmelade
Strøssel:
Bland sukker, hvetemel, kokos, margarin og evt. gul konditorfarge hurtig sammen i en kjøkkenmaskin.
Utbaking:
Ha deigen på et melet bord. Del den i fire og kjevle hver leiv ut til ca. 0,5 cm tykkelse. Legg så en leiv på stekeplate med bakepapir, et tynt lag med sviskemarmelade strykes oppå før neste leiv legges over. Stikk noen hull med en gaffel over hele leiven. Gjenta dette med de 2 siste leivene.
Stryk smørkrem på leivene i tynt lag. Fordel strøssel oppå. Strø til slutt på kanel og sukker i sikksakkmønster.
Etterhev kaken i 40 minutter på lunt sted.
Stek thekaken midt i ovnen ved 220 °C i 10 minutter. Avkjøl på rist.
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev
Få ukens kake som nyhetsbrev