Forvarm stekeovnen til 175 °C. Smør og strø en stor, rund kakeform.
Smelt smøret i en kjele. Tilsett de knuste kjeksene og avkjøl.
Smelt 125 g mørk sjokolade sammen med 2 ss vann i en kjele under omrøring.
Hakk resten av den mørke sjokoladen (125 g) samt valnøttkjernene.
Bland demerarasukker, natron, mel, surmelk, egg og den smeltede sjokoladen i en bolle og visp til en jevn røre.
Bland de hakkede valnøttkjernene og den hakkede sjokoladen med de knuste kjeksene.
Hell kakerøren i formen og hell deretter over kjeksblandingen, som vil synke ned i røren.
Stekes midt i ovnen i ca. 50 minutter. Dryss over melis før servering.
Server med pisket krem og rørte bringebær.
Se våre andre oppskrifter på sjokoladekake
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev