Ukens kake

Sjokoladekake med lettrømme

Denne saftige sjokoladekaken holder hele helgen
Foto: (Nadin Martinuzzi)

Denne saftige sjokoladekaken holder hele helgen

Lettrømme god både holdbarhet, fylde og syrlighet til denne sjokoladekakeoppskriften. Den holder hele langhelgen ut - med mindre dere klarer å holde fingrene av kakefatet.
Aase E. Jacobsen
21 Mai 2020 - 13:00

For det er en hemmelig ingrediens som gjør at du umiddelbart får lyst på en bit til, og det er salt. Om du er usikker å hva salt har i en søt oppskrift å gjøre, er det bare å tenke på hvor godt salt lakris eller salt karamell fungerer. Smaker som sågar har inntatt iskremsortimentet i frysedisken.

Se våre andre oppskrifter på sjokoladekake

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Sjokoladekake med lettrømme

Sjokoladekake med lettrømme

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Smelt smøret og ha det i en bakebolle sammen med egg og sukker. Bland sammen og visp det luftig med en kjøkkenvisp enten for hånd eller i maskin, ca. 6 minutter.

Rør ut rømmen i 3,5 dl vann. Bland hvetemel, kakao, natron og salt sammen i et stort dl-mål. Tilsett deretter det tørre og våte vekselvis oppi eggeblandingen. Rør kakerøren godt sammen.

Kle en liten langpanne, ca. 25×35 cm, med bakepapir eller smør den godt. Hell røren over i formen.

Stek sjokoladekaken midt i ovnen på 180°C i 30-40 minutter. Kaken avkjøles på rist.

Glasur: Mål opp smør i en bakebolle, og la det bli mykt i romtemperatur. Ha i resten av ingrediensene bortsett fra kaffe, og bland godt sammen. Spe med kaffe til en passe tykk glasur, eller ønsket smak.

Når kaken er avkjølt smør et godt lag med glasur på. Pynt kaken med grovhakkede valnøtter og hasselnøtter.

Tips:
Varier pynten etter anledning. Bruk seigmenn og annet godteri til barnebursdagen, og valnøtter eller jordbær til de voksne.

Se våre andre oppskrifter på sjokoladekake

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake på både champagne, prosecco, cava, franciacorta, pet nat og crémant. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her