Ingrediensene til denne kaken finner du i selv den minste nærbutikk. Får du ikke tak i blodappelsin, eller rød appelsin som det heter i dag, blir kaken like god uten. Vil du ikke bruke gelepulver, men bare friske råvarer, kan du erstatte det med 8 gelatinark, 2 ss sukker og appelsinjuice i stedet for vann. Kaken blir like enkel å lage likevel.
Ukens kake
Påskeappelsinkake
Denne påskekaken baker du uten ovn
Nå er det de færreste som ikke har tilgang på strøm i påskeferien, men det er ikke alle som har stekeovn. Det skal ikke forhindre deg fra å bake.
Aase E. Jacobsen
29 Mars 2018 - 12:00
Påskeappelsinkake
Fremgangsmåte
- Bunn: Rist havregryn lett i pannen.
- Smelt sjokoladen i kaffe og appelsinsaft og bland inn havregryn og valnøtter. Rør til du får en jevn masse.
- Klem massen ut i en kakeform på 24 cm kledd med bakepapir. Sett bunnen kjølig.
- Skjær skallet av appelsinene. Skjær ut fileter eller del i terninger. Ta vare på saften.
- Ostekrem: Kjør cottage cheese til en glatt masse. Bruk en hurtigmikser eller stavmikser.
- Lag geleen med ca. 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken). Bland cottage cheesen med vaniljekesam og geleen.
- Hell massen i formen, og sett den kaldt til den har stivnet, minst 1 time.
- Gelélokk: Lag geleen med ca. 1 dl appelsinsaft og 0,5 dl vann (i stedet for det som står på pakken). Avkjøl.
- Montering: Når ostemassen har stivnet dekkes den med appelsinfilter eller terninger.
- Hell geleen over. Sett kaken kjølig igjen.
Tips: Kaken kan med fordel lages i god tid i forveien - gjerne dagen før. Pynt den gjerne med fileter av røde appelsiner.
Her finner du mange hundre kakeoppskrifter
Se våre andre oppskrifter som passer i påsken
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå