Eggnog er juleklassiker av rang. Hvor den først ble oppfunnet er uklart, men ofte er den basert på cognac og den er populær både som kald og varm versjon. Britene drakk allerede i senmiddelalderen noe som ble kalt posset, som var varm ale-punsj med egg og fiken. Over årene ble det mer populært med melke- og vin-punsjer ved sosiale sammenhenger, og på1600-tallet var sherry den store favoritten. George Washington var også en stor fan av drinken og hadde sin egen favoritt med mørk rom og bourbon.
Her kan du lese mer om slike britiske drinktradisjoner
Her bruker vi cognac som base sammen med oloroso sherry for fylde.
Videre elsker nordmenn å ta seg en cognac til kaffen, så vi har tatt med litt kaffe i den også. Skal du lage til mange kjører du ingrediensene i en blender før du heller blandingen over isbiter i en punsjbolle.
Se våre andre oppskrifter med egg
Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev