Ukens drink

The Matrix

Slik lager du en av The Thiefs mest populære drinker
Foto: (Jens Bredberg)

Slik lager du en av The Thiefs mest populære drinker

Alle husker vel pistasjiskremen? Den er inspirasjonen til ukens drink som du lager enkelt selv.
27 Januar 2017 - 11:37

Når det er kaldt ute, er det alltid en ting jeg fristes ekstra av, nemlig søtsaker. Og da jeg var yngre hadde jeg en stor forkjærlighet for pistasjiskrem, selv midt på vinteren. 

Da vi jobbet med The Thiefs cocktailmeny The Movie List, ønsket vi å lage en drink til filmen The Matrix. Og et av mine minner fra da jeg så den første gangen, var at jeg spiste pistasjiskrem med små sjokoladebiter. 

Derfor bestemte vi oss for å gjenskape dette i form av en cocktail. 

I drinken The Matrix bruker vi en mørk rom som base– i dette tilfellet en rom fra den Dominikanske Republikk og produsenten Brugal.

Se andre drinkoppskrifter med rom

Videre har vi litt lys kakaolikør og en litt syrlig sherry – en palo cortado. Det viktigste er selvsagt pistasj. Den kommer til gjennom en pistasjsirup. Og den lager du enkelt selv: sukkerlake blandes med rå pistasjnøtter, siles og er klar til bruk. 

Slik har du den perfekte dessertdrinken som passer alle.

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev    

The Matrix

The Matrix
Ingredienser

3 cl Brugal 1888 (eller Extra Viejo)
2,5 cl pistasjsirup*
2 cl Palo Cortado Sherry
1 cl lys kakaolikør

Fremgangsmåte

Miks alle ingredienser sammen og rør den over is. Hell over i et rocksglass med isbiter – helst en stor isbit. 

Garnityr:
Valgfritt – gjerne revet sjokolade

Tips:
Dersom du ikke finner en palo cortado, anbefales en oloroso sherry. 

Tips:
Røyken på bildet er nitrogen og bidrar ikke med smak, men er et rent visuelt grep.

*Pistasjsirup:
500 gram sukker
5 dl vann
200 gram pistasjnøtter (rå) 

Kok opp vann, tilsett sukker – la den avkjøle seg. Tilsett pistasjnøtter og blend den i en elektrisk blender. Sil av miksen gjennom en sil, tesil eller finmasket dørslag.

 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her