Ukens drink

Tullamore Hot Choc - irish med sjokolade - drinkoppskrift

Når du har lyst på både irish og varm sjokolade - da må du smake denne
Foto: (FabioBalbi)

Når du har lyst på både irish og varm sjokolade - da må du smake denne

Vinterkvelder ber om noe varm og sterkt. Her får du i pose og sekk.
03 Februar 2023 - 13:00

Inspirasjonen til denne drinken kommer fra en oppskrift laget av bartendere hos  Bakgården Bar i Kristiansand. Som gjennom flere tiår har vært en av landets beste og med et bredt utvalg av sterkt og godt.

Denne oppskriften har skapt mye glede opp gjennom, men nå var det nødvendig med en justering siden en av ingrediensene ikke finne lenger i Norge.

De Kuyper Butterscotch, en smørsmakende lavprosentlikør, måtte byttes ut og da kom to alternativer opp: Baileys Salted Caramel eller Fjording Hazelnut Caramel. 

Begge i den søte og kremete nøttete karamellsmakende stilen. Men siden det bare er en liten centiliter per drink, overdøver den ikke den lekre smaken av Tullamore Dew eller den gode og fyldige sjokoladen. Men bygger rett og slett bare opp om smaksopplevelsen. Reneste godteriet med andre ord. 

Tullamore Hot Choc drinkoppskrift

Tullamore Hot Choc drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fyll irsk whiskey og likør i et Irishcoffee-glass.
  2. Fyll på med varm sjokolade.
  3. Topp med halvvispet kremfløte som helles over baksiden av en spiseskje.
  4. Dryss over litt chilipulver og server umiddelbart.

Tips:
Denne oppskriften ble opprinnelig laget av bartender Gudmund Pedersen (tidl Bakgården Bar, Kristiansand) og med De Kuyper Butterscotch en smørsmakende lavprosentlikør som sødmebidraget (ved sien av sjokoladen selvsagt). Men siden den ikke finnes i Norge lenger, er den erstattet med Baileys Salted Caramel eller Fjording Hazelnut Caramel

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her