Toscanske gavepakker

Når denne vinen nå koster 139,90, er den plutselig blitt en naturlig del av den ukentlige handlekurven på polet.
Aase E. Jacobsen
20 Oktober 2010 - 02:01

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Poliziano Rosso di Montepulciano 2011 (33094) er imidlertid fortsatt i bestillingsutvalget, men hva gjør vel det når du får så mye vin for pengene. Her er det masse av deilig sangiovesekarakter, modne kirsebær, jordsmonn, krydder og trevirke, god fylde syre og tanninbitt. Egentlig det du trenger til et saftig stykke kjøtt, være seg fra lam, kalv eller okse. Eller hvorfor ikke elg?

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Bør ligge
Denne vinen hvis eneste ankepunkt er at den har noe merkbar alkohol, 14 prosent, finnes også i magnum, FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed OBJECT_ID="78263" CLASS="embedded_bottle" VIEW="embedded_bottle" ID="embedded_bottle_78263" BOTTLEVIEW="2"> som nå koster 60 kroner mindre enn før. Den perfekte gave til en toscanafrelst venn.

Også Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2007 (33093) er billigere enn før, og byr på svært mye vin for knappe to hundrelapper. Men den bør absolutt ligge litt, både for å svelge mer av fatpreget og for å mykne litt mer. Men bevares, får den en tur i en karaffel smaker den svært godt allerede.

Ny filosofi
Det er himmelvid forskjell mellom nåtidens Poliziano og den jeg møtte for snart 20 år siden på besøk i Montepulciano. Det er vanskelig å forstå at den magre vinen som ble fallbudt turistene fra hovedgaten i Montepulciano kommer fra samme produsent som dagens viner.

Poliziano er imidlertid ganske representativ for en rekke produsenter i Italia som tok skikkelig kvalitetsgrep fra midten av 80-tallet. Federico Carletti overtok etter faren og knyttet raskt bånd til konsulenter og universitetsprofessorer samtidig som han utnyttet moderne teknologi som på det tidspunktet ble tilgjengelig. Vinmarksarealet ble utvidet betydelig fra farens 50 hektar til dagens 120 samtidig som helt ny filosofi i vinmarken ble introdusert, blant annet dobling av beplantingstettheten. Til sammen har dette brakt Poliziano opp i teten for sitt område.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her