Barskapet har en tendens til å fylles opp med flasker du ikke helt vet hvordan du skal få tømt. Likører og anisbrennevin er sterkt representert i denne gruppen.
Ukens drink gjør noe med akkurat dette. Cognac har du kanskje allerede prøvd i en drink.
Se alle våre oppskrifter på cognacdrinker
Miksen av cognac, kakaolikør og pastis høres kanskje litt sær ut, men den smaker altså himmelsk.
Har du ikke pastis, kan du bruke Pernod eller annet anisbrennevin som ouzo eller raki. Men husk at det er forskjell i alkoholinnhold. Pastis er generelt sterkere enn de andre typene og holder minimum 45 prosent.
Hver produsent har sin egen oppskrift men hovedbasen for denne type brennevin er alltid stjerneanis, lakris og gjerne også fennikel. I tillegg en rekke andre kryddere.
Og kakaolikør finnes i to utgaver, brun og hvit. Den første er mørk og kremaktig, den siste er lettere og ikke minst blank, men med tydelig kakaosmak. Til denne drinken passer det derfor best med den lyse for at ikke den friske røde fargen forstyrres.
Men for all del, er det mørk kakaolikør eller sjokoladelikør du har i skapet, blir resultatet smaksmessig på høyde.
Les mer om framstilling av likører
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender.
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.