Tok bilder av grisete Mathallen-toaletter

Tok bilder av grisete Mathallen-toaletter

Nå er renholder Mihai Sidea sykmeldt etter en slåsskamp med sjefen.
18 Juni 2013 - 14:50

– Jeg slo alarm om skitne toaletter. Sjefen ville ikke høre på meg. Derfor har jeg dokumentert forholdene på publikumstoalettene med fotografier, sier Mihai Sidea (31) til Dagbladet. Tirsdag trykket avisa bildene som viser at dopapir, brukte tamponger og oppkast flyter på publikumstoalettene på Mathallen i Oslo.

Sidea sier til Dagbladet at han står fram etter at en diskusjon om renholdet utartet til ren slåsskamp med sjefen. 31-åringen nå sykemeldt fra jobben.

Dramaet startet tidlig på morgenen 10. juni, da Sidea sier han ble møtt av en forferdelig stank. Han fant oppkast smurt ut over et av toalettene, og det manglet også vaskemiddel, desinfeksjonsmiddel og spraysåpe.

Sidea hevder han i over en måned klaget til sjefen over forholdene ved toalettene, og at den timen han skulle bruke på å vaske toalettene for lite. Han hevder at han flere ganger klaget over manglende hansker og desinfiserende såpe, uten at han ble tatt på alvor.

10. juni tok han opp en konfrontasjon med sjefen, Jaquin S. Garcia. Han bekrefter at samtalen endte i håndgemeng, men avvsier at han slo først. Garcia benekter også Sideas påstand om for dårlig tid og manglende utstyr. Begge har anmeldt forholdet.

Daglig leder for Mathallen i Oslo, Frode Rønne Malmo sier det er svært beklagelig at toalettene var så skitne som Sideas bilder bekrefter.

- Dette skal ikke og kan ikke skje. Jeg vil ikke engang prøve å forklare hvordan dette har skjedd, men be om unnskyldning, sier Rønne Malmo til Dagbladet.

Han mener likevel at Sideas bilder fra 10. juni kan ha en forklaring, og viser til at en ansatt falt, slo hodet, blødde og kastet opp på wc før han ble kjørt til legevakten.

– I tillegg ser man jo at renholderen har samlet sammen papir med svaber og tatt bilde av dette. Dette skjedde uansett utenom åpningstidene for publikum, så ingen har blitt utsatt for dette synet. Men selvfølgelig, sånn skal ikke toaletter i Mathallen se ut uansett, sier Rønne Malmo.

LES OGSÅ: Von Porat nede for telling

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her