Tok bilder av grisete Mathallen-toaletter

Tok bilder av grisete Mathallen-toaletter

Nå er renholder Mihai Sidea sykmeldt etter en slåsskamp med sjefen.
18 Juni 2013 - 15:50

– Jeg slo alarm om skitne toaletter. Sjefen ville ikke høre på meg. Derfor har jeg dokumentert forholdene på publikumstoalettene med fotografier, sier Mihai Sidea (31) til Dagbladet. Tirsdag trykket avisa bildene som viser at dopapir, brukte tamponger og oppkast flyter på publikumstoalettene på Mathallen i Oslo.

Sidea sier til Dagbladet at han står fram etter at en diskusjon om renholdet utartet til ren slåsskamp med sjefen. 31-åringen nå sykemeldt fra jobben.

Dramaet startet tidlig på morgenen 10. juni, da Sidea sier han ble møtt av en forferdelig stank. Han fant oppkast smurt ut over et av toalettene, og det manglet også vaskemiddel, desinfeksjonsmiddel og spraysåpe.

Sidea hevder han i over en måned klaget til sjefen over forholdene ved toalettene, og at den timen han skulle bruke på å vaske toalettene for lite. Han hevder at han flere ganger klaget over manglende hansker og desinfiserende såpe, uten at han ble tatt på alvor.

10. juni tok han opp en konfrontasjon med sjefen, Jaquin S. Garcia. Han bekrefter at samtalen endte i håndgemeng, men avvsier at han slo først. Garcia benekter også Sideas påstand om for dårlig tid og manglende utstyr. Begge har anmeldt forholdet.

Daglig leder for Mathallen i Oslo, Frode Rønne Malmo sier det er svært beklagelig at toalettene var så skitne som Sideas bilder bekrefter.

- Dette skal ikke og kan ikke skje. Jeg vil ikke engang prøve å forklare hvordan dette har skjedd, men be om unnskyldning, sier Rønne Malmo til Dagbladet.

Han mener likevel at Sideas bilder fra 10. juni kan ha en forklaring, og viser til at en ansatt falt, slo hodet, blødde og kastet opp på wc før han ble kjørt til legevakten.

– I tillegg ser man jo at renholderen har samlet sammen papir med svaber og tatt bilde av dette. Dette skjedde uansett utenom åpningstidene for publikum, så ingen har blitt utsatt for dette synet. Men selvfølgelig, sånn skal ikke toaletter i Mathallen se ut uansett, sier Rønne Malmo.

LES OGSÅ: Von Porat nede for telling

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her