Von Porat nede for telling

Von Porat nede for telling

Kaster inn håndkleet etter ett år i Mathallen.
18 Juni 2013 - 14:25

Restauranten som er oppkalt etter den norske bokseren og OL-vinneren Otto von Porat, er konkurs. Til osloby.no forklarer styreleder Karim Sayed at driften kostet for mye i form av råvarer og personal. Besøket har også sunket ettersom utetemperaturen har steget i Oslo.

– Gjestene har vært fornøyd og anmeldelsene topp. Vi er blitt kalt folkets Maaemo og har også satset på den nordiske retningen. Men når grunnlaget ikke er det, når det er for få gjester, så er det lite å gjøre. Det har vært vanskelig i ukedagene, men nå har selv helgene ikke vært i nærheten av omsetningen som vi hadde de første månedene, sier Sayed til nettstedet.

– Dette har vært et ildsjelprosjekt, hvor vi har investert våre egne penger og brukt utrolig mye tid.

LES OGSÅ: Tok bilder av grisete Mathallen-toaletter

– Vi har jobbet sammen med restauranten over en tid for på finne løsninger, så dette var ikke noen overraskelse, sier markedssjef Frode Rønne Malmo i Mathallen til E24.

Han avviser at dyr husleie er årsaken til at flere steder sliter i Mathallen. I snitt koster en kvadratmeter 2500 kroner.

– Husleien har ikke vært noe tema. Tallene viser at det har vært andre utfordringer knyttet til driften ved von Porat. Vi har også ettergitt en del husleie for å forsøke å redde restauranten, sier Malmo.

Ifølge tall publisert i Nationen går det bedre enn forventet for Mathallen. Omsetningen ut til å lande på 150 millioner kroner i år, 50 millioner mer enn forventet. 890.000 gjester har besøkt prestisjesatsingen.

– Noen aktører tjener fantastisk, mens andre sliter litt. Man må regne med at to til fire konsepter ville slite med å feste seg, det er ganske normalt, sier Malmo til E24.

Tidligere har tysklandspesialistene Delikatysk også måttet gi opp satsingen i Mathallen.

LES OGSÅ: Slutt for Delikatysk

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter
Dagens rett

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter

En fyldig salat som kan minne om en cæsarsalat, lager du raskt av ferdigstekt kylling - eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her