Godbiter i pollisten
Til neste vilt- eller biffmiddag må du prøve denne

Til neste vilt- eller biffmiddag må du prøve denne

Denne chilenske kraftpakken byr på utrolig mye smak for 196 kroner og finnes i 181 polutsalg.
20 Februar 2019 - 13:45

Torres Vigno Carignan 2015 kjennetegnes av veldig stor konsentrasjon, masse mørk frukt, god sødme, men også god friskhet og faste tanniner. Med 14,5 prosent alkohol er den en kraftig sak, men syrene og mineralpreget løfter den opp fra det massive preget. Den smaker derfor veldig annerledes fra det meste av chilensk rødvin du har smakt – altså viner laget av cabernet sauvignon, carmenere eller også syrah. Den oppleves mer autentisk rett og slett, og det kommer igjen av at den er laget av carignan-druer, som ble plantet i Maule på 1940-tallet i kjølvannet av det kraftige jordskjelvet.

Den er altså ikke like autentisk som pais, men har et helt annet potensial for kraft og konsentrasjon, spesielt fra de gamle buskbeskjærte plantene. Den gir også viner med god syre, som er ettertraktet i dette solrike klimaet.

Vigno er en felles satsing fra nå 15 vinprodusenter som har vinmarker i Maule, i det sørlige Chile, med ønske om å vise fram denne druens potensial.

Les mer om Vigno her

Torres var en av initiativtakerne og etablerte seg allerede i 1979 i Curico, rett nord for Maule, og ikke i Central Valley som så mange andre den gangen. I 2007 kjøpte de en stor eiendom i Maule, som nå er plantet med 20 hektar, ikke bare carignan, men også carmenere og malbec.

Denne Vigno-vinen er også verd å prøve 

Siden første forsøk med Vigno som ble offisiell i 2010 - da Maule nok en gang var rammet hardt av et jordskjelv, har Torres valgt en ny løsning for sin vin, den består nå av 100 prosent carignan, hvilket har gitt vinen ekstra intensitet.

Det skjer mye i Chile for tiden

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her