Til aksjon mot nedleggelse

Det er kokkemangel og fylket mangler lærlinger. Likevel vil fylkesrådet i Nordland legge ned undervisningskjøkkenet ved Sandnessjøen videregående skole. Nå går lærerne til aksjon.
Redaksjonen
27 Mai 2008 - 17:00

- Folk behandles uhørt, sier rektor Børge Torgersen. Han støtter at lærerne ved skolen danner sin egen aksjonskomite mot nedleggelse av kjøkkenet.
 
I korte trekk er saken slik: Nordland fylkesting har vedtatt å slå sammen de videregående skolene på Alstahaug og i Sandnessjøen med samlokalisering i Sandnessjøen.
 
Legges ned
For å gjennomføre dette må skolen i Sandnessjøen bygges ut. Kostnadsoverslaget er 12 millioner kroner mer enn det fylkestinget tidligere har stilt til rådighet. Og da foreslår fylkesrådet at utbyggingen starter til høsten, men da uten kjøkken.
 
Noe som fører til at programområdet restaurant- og matfag blir nedlagt, slik vi skrev i forrige uke.
 
Nå danner lærerne sin egen aksjonskomite som skal forsøke å komme i god kontakt med styrende fylkespolitikere før 16. juni.
 
Sandnessjøen videregående føler seg skutt i foten etter at fylkesrådet innstilte på å legge ned undervisningskjøkkenet, og dermed en hel studielinje i restaurant- og matfag.
 
Lærerne ser med forbauselse på at dette blir gjort samtidig som turistnæringen vil satse på lokal mat, og hotellene på Helgeland sliter med å skaffe gode kokker.
 
Har ikke lærlinger
- Opplæringskontoret fortviler fordi de ikke har lærlinger, og hotellet i Sandnessjøen har én kokk som de tviholder på, sier leder Heidi Brastad ved skoleavdelingen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her